• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

From the Plate to Gastro-Politics: Unravelling the Boom of Peruvian Cuisine » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

From the Plate to Gastro-Politics: Unravelling the Boom of Peruvian Cuisine

ISBN-13: 9783031466564 / Angielski

Raúl Matta
From the Plate to Gastro-Politics: Unravelling the Boom of Peruvian Cuisine Ra?l Matta 9783031466564 Palgrave MacMillan - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

From the Plate to Gastro-Politics: Unravelling the Boom of Peruvian Cuisine

ISBN-13: 9783031466564 / Angielski

Raúl Matta
cena 484,18 zł
(netto: 461,12 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 462,63 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Kultura. Etnografia
Kategorie BISAC:
Social Science > Antropologia - Kultury
Technology & Engineering > Food Science - General
Biography & Autobiography > Cultural, Ethnic & Regional - General
Wydawca:
Palgrave MacMillan
Seria wydawnicza:
Food and Identity in a Globalising World
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783031466564

1. Introduction.- 2. A gastronomic field in the making.- 3. The professional cook and the making of gastronomic conventions.- 4. Cooking up a global cuisine (and placing hopes in it).- 5. Unveiling the neoliberal taste.- 6. Food as heritage: Peruvian cuisine’s slippery road to UNESCO.- 7. Indigenous foodways and alternative food heritage.- 8. By way of conclusion.

Raúl Matta is research associate at the Institut de Recherche pour le Développement (UMR 208 PALOC), France. His research sits at the intersection of the anthropology of food, heritage and cultural studies, and the environmental humanities.

"… This well-researched and thoughtful volume ... constitutes a welcome contribution to the global debates about food and its complex functions in nation-building projects." 

-Fabio Parasecoli, New York University, USA

"… A brilliant analysis … a critical but nuanced and balanced description of the emergence of Peruvian gastronomy and the part played in it by chefs, food producers and media." 

-Steffan Igor Ayora-Diaz, Universidad Autónoma de Yucatán, Mexico

"Matta masterfully succeeds to weave together reflexivity and critical thinking regarding a phenomenon that has captured national imagination and the aspirations of progress of Peruvians." 

-Gisela Cánepa K., Pontificia Universidad Católica del Perú, Peru

​This book provides an interdisciplinary examination of Peruvian cuisine’s shift from a culinary to a political object and the making of Peru as a food nation on the global stage. It focuses on the contexts, processes and protagonists that have endowed the country’s cuisine with new meaning, coherence and prominence, and with the ability to communicate what is important for Peruvians after decades of political violence and economic decline. This work uncovers the central processes of the culinary project ranging from the emergence of gastronomy, to the refiguring of indigenous people as producers, and the use of cultural identity as an authenticating force. From the Plate to Gastro-Politics offers a critical reading of what has been called a “gastronomic revolution”, highlighting the ways in which claims to national unity and social reconciliation smooth over ongoing inequalities.

This book will be of interest to scholars and students of food studies, cultural anthropology, heritage studies and Latin American studies.

​Raúl Matta is research associate at the Institut de Recherche pour le Développement (UMR 208 PALOC), France. His research sits at the intersection of the anthropology of food, heritage and cultural studies, and the environmental humanities.




Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia