• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Foodborne Parasites » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Foodborne Parasites

ISBN-13: 9783319884639 / Angielski / Miękka / 2019 / 375 str.

Ynes R. Ortega; Charles R. Sterling
Foodborne Parasites Ynes R. Ortega Charles R. Sterling 9783319884639 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Foodborne Parasites

ISBN-13: 9783319884639 / Angielski / Miękka / 2019 / 375 str.

Ynes R. Ortega; Charles R. Sterling
cena 883,53
(netto: 841,46 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 848,19
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Medical > Medycyna
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Food Microbiology and Food Safety
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783319884639
Rok wydania:
2019
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
375
Waga:
0.53 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.01
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Amoeba and Ciliates.- 2. Foodborne Giardia Duodenalis and Typanosoma Cruzi.- 3. Cyclospora Cayetanensis.- 4. Cystoisospora Belli and Sarcocystis spp.- 5. Cryptosporidium and Cryptosporidiosis.- 6. Toxoplasma Gondii.- 7. Angiostrongylus spp. of Public Health Importance.- 8. Anisakiasis.- 9. Trichinella and Others Foodborne Nematodes.- 10. Taeniasis and Cysticercosis.- 11. Echinococcus.- 12. Other Cestoda of Public Health Relevance.- 13. Foodborne Trematodes: Paragonimus and Fasciola.- 14. The Global Impact of Foodborne Parasites.- 15. Burden and Risk Assessment of Foodborne Parasites.

Ynes R. Ortega is Associate Professor in Food Parasitology at the Center for Food Safety, University of Georgia. Her research focuses on detection, prevention and control of foodborne parasites. Dr. Ortega participated in the FAO/WHO expert team addressing prioritization of foodborne parasites for risk management. She is a science advisor for FDA-SRL, member of the Editorial Board of the Journal for Food Protection and the SS-AOAC Executive Committee.

Charles R. Sterling is Professor Emeritus and past Director of the School of Animal and Comparative Biomedical Sciences, University of Arizona. His research has primarily focused on intestinal protozoan parasites of humans including Cryptosporidium, Giardia and Cyclospora. His lab developed immunodiagnostic assays to detect Cryptosporidium and Giardia infections. He has taught numerous courses of Parasitology.

The globalization and commercialization of the food system has unintentionally led to the introduction of new foodborne parasites in countries worldwide. Fortunately, advances in detection and control are providing the basis for a better understanding of the biology and control of parasitic infections, and this in turn will likely contribute to the reduction and hopefully elimination of parasitic foodborne outbreaks. 

Building on the first edition, this completely revised second edition of Foodborne Parasites covers the parasites most associated with foodborne transmission and therefore of greatest global public health relevance. The volume examines protozoa and their subgroups: the amoeba, coccidia, flagellates and ciliates. Chapters also address Trypanosoma cruzi, recently recognized as an emerging foodborne protozoan. The helminth section is expanded to cover teniasis, cysticercosis, hydatidosis, and the trematodes and nematodes including Angiostrongylus, which is present worldwide. Finally, the editors examine the burden and risk assessment determinations that have provided a scientific framework for developing policies for the control of foodborne parasites.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia