• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food and Foodways in Asia: Resource, Tradition and Cooking » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food and Foodways in Asia: Resource, Tradition and Cooking

ISBN-13: 9780415392136 / Angielski / Twarda / 2007 / 240 str.

Sidney C. H. Cheung; Tan Chee-Beng
Food and Foodways in Asia: Resource, Tradition and Cooking Cheung, Sidney 9780415392136 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food and Foodways in Asia: Resource, Tradition and Cooking

ISBN-13: 9780415392136 / Angielski / Twarda / 2007 / 240 str.

Sidney C. H. Cheung; Tan Chee-Beng
cena 731,67 zł
(netto: 696,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 705,23 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Food is an important cultural marker of identity in contemporary Asian societies, and can provide a medium for the understanding of social relations, family and kinship, class and consumption, gender ideology, and cultural symbolism. However, a truly comprehensive view of food cannot neglect the politics of food production, in particular, how, when, from where and even why different kinds of food are produced, prepared and supplied. Food and Foodways in Asia is an anthropological inquiry providing rich ethnographic description and analysis of food production as it interacts with social and political complexities in Asia's diverse cultures. Prominent anthropologists examine how food is related to ethnic identity and boundary formation, consumerism and global food distribution, and the invention of local cuisine in the context of increasing cultural contact. With chapters ranging from the invention of 'local food' for tourism development, to Asia's contribution to 'world cuisine, ' Food and Foodways in Asia will be a fascinating read for anyone interested in the anthropology of food and/or Asian studies.

Kategorie:
Nauka, Kultura. Etnografia
Kategorie BISAC:
Social Science > Antropologia - Kultury
Social Science > Zwyczaje i tradycje
Social Science > Ethnic Studies - General
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415392136
Rok wydania:
2007
Numer serii:
000031244
Ilość stron:
240
Waga:
0.49 kg
Wymiary:
23.39 x 16.36 x 1.85
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Part 1: Ecology, Resources and Food Production  1. Fermented Marine Food Products in Vietnam: Ecological Basis and Production  2. Namako and Iriko: Historical Overview on Holothurian (Sea Cucumber) Exploitation, Utilization and Trade in Japan  3. Fish in the Marsh: A Case Study of Freshwater Fish Farming in Hong Kong  Part 2: Tradition and Food Production  4. Poonchoi: The Production and Popularity of a Rural Festive Cuisine in Urban and Modern Hong Kong  5. Convenient-Involvement Foods and Production of the Family Meal in South China  6. Edible Mercy: Charity Food Production and Fundraising Activities in Hong Kong  7. Estimating Rice, Agriculture, Global Trade, and National Culture in South Korea  Part 3: Restaurants and Food Production  8. A Taste of the Past: Historically-Themed Restaurants and Social Memory in Singapore  9. Indigenous Food and Foodways: Mapping the Production of Ainu Food in Tokyo  10. Authenticity and Professionalism in Restaurant Kitchens  Part 4: Asian Cooking and World Cuisine  11. In Search of a Macanese Cookbook  12. Nyonya Cuisine: Chinese, Non-Chinese and the Making of a Famous Cuisine in Southeast Asia  13. From Malacca to Adelaide… : Fragments Towards a Biography of Cooking, Yearning and Laksa  14. Asia’s Contributions to World Cuisine: A Beginning Inquiry

Chee-Beng, Tan Tan Chee-beng is chairperson and professor of anth... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia