• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Technology: Applied Research and Production Techniques » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Technology: Applied Research and Production Techniques

ISBN-13: 9781771885096 / Angielski / Twarda / 2017 / 412 str.

Murlidhar Meghwal; Megh R. Goyal; Mital J. Kaneria
Food Technology: Applied Research and Production Techniques Murlidhar Meghwal Megh R. Goyal Mital J. Kaneria 9781771885096 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Technology: Applied Research and Production Techniques

ISBN-13: 9781771885096 / Angielski / Twarda / 2017 / 412 str.

Murlidhar Meghwal; Megh R. Goyal; Mital J. Kaneria
cena 632,81 zł
(netto: 602,68 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 627,63 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

In this era of climate change and food/water/natural resource crises, it is important that current advancements in technology are made taking into consideration the impact on humanity and the environment. This new volume, Food Technology: Applied Research and Production Techniques, in the Innovations in Agricultural and Biological Engineering book series, looks at recent developments and innovations in food technology and sustainable technologies. Advanced topics in the volume include food processing, preservation, nutritional analysis, quality control and maintenance as well as good manufacturing practices in the food industries. The chapters are highly focused reports to help direct the development of current food- and agriculture-based knowledge into promising technologies. Features:

  • provides information on relevant technology
  • makes suggestions for equipment and devices
  • looks at standardization in food technology
  • explores new and innovative packaging technology
  • studies antimicrobial activities in food
  • considers active constituents of foods and provides information about isolation, validation and characterization of major bioactive constituents
  • discusses the effect of laws and regulatory guidelines on infrastructure to transform technology into highly value-added products
Food Technology: Applied Research and Production Techniques will be a very useful reference book for food technologists, practicing food engineers, researchers, professors, students of these fields and professionals working in food technology, food science, food processing, and nutrition.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > General
Wydawca:
Apple Academic Press
Seria wydawnicza:
Innovations in Agricultural & Biological Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781771885096
Rok wydania:
2017
Numer serii:
000786397
Ilość stron:
412
Waga:
1.17 kg
Wymiary:
23.11 x 6.35 x 1.27
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Good Manufacturing Practices for Food Processing Industries: Principles and Practical Applications. Research Planning and Funding Agencies: Focus on Food Technology. Food Industry: Use of Plastics in Twenty-First Century. Thermal Processing In Food Technology: Latest Trends. Non-Destructive Technique of Soft X-Ray for Evaluation of Internal Quality of Agricultural Produce. In Vitro Antioxidant Efficacy: Selected Medicinal Plants of Gujarat. Antioxidant Activities of Some Marine Algae: Case Study from India. Omega-3 Pufafrom Fish Oil: Silver Based Solvent Extraction. Anti-Oxidant and Anti-Baterial Characteristics of Extracts: Terminalia chebula and Terminalia bellerica. In Vitro Antimicrobial Activity: Salvadora Species. Antimicrobial Properties of Leaf Extract: Polyalthia Longifolia var. Pendula Under In-Vitro Conditions. Isolation, Validation and Characterization of Major Bioactive Constituents from Mango Ripe Seed. Isolation and Characterization of Lycopene from Tomato and Its Biological Activity. Food Processing using Microbial Control System: Shea Butter.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia