• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Science: Research and Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Science: Research and Technology

ISBN-13: 9781926895017 / Angielski / Twarda / 2011 / 131 str.

A. K. Haghi
Food Science: Research and Technology Haghi, A. K. 9781926895017 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Science: Research and Technology

ISBN-13: 9781926895017 / Angielski / Twarda / 2011 / 131 str.

A. K. Haghi
cena 466,31
(netto: 444,10 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 463,43
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Presents a broad selection of new research in food science. In this title, chapters include a study on the use of microbial enzymes for flavor and production in food production; research on membrane technology use in the food processing industry; and, studies of various natural foods, including litchi (lychee), pinto beans, and chickpeas.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > General
Wydawca:
Apple Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781926895017
Rok wydania:
2011
Ilość stron:
131
Waga:
0.34 kg
Wymiary:
23.37 x 15.75 x 1.52
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Microbial Enzymes for Flavor, Dairy, and Baking Industries. Efficient Extraction and Utilization of Litchi (Litchi Sinensis Sonn.) Fruit. Extraction, Composition, and Functional Properties of Pectin from Chickpea Husk. Total Phenolic, Flavonoids, Tannin Content and Antioxidant Activity of Dried Plants Garcinia Mangostana Linn. and Garcinia atroviridis Griff. ex T. Anders. Procyanidins Improve Some Disrupted Glucose Homoeostatic Situations: an Analysis of Doses and Treatments According to Different Animal Models. Advances and Applications of Galactosidases in Food Industry. Medicinal Properties of Edible Mushrooms. Ferulic Acid Content and Antioxidant Capacity in Pinto Bean (Phaseolus vulgaris L.) Varieties.
Index.

Dr. A. K. Hagh holds a BSc in urban and environmental engineering from the University of North Carolina (USA); an MSc in mechanical engineering from North Carolina A&T State University (USA); a DEA in applied mechanics, acoustics, and materials from the Université de Technologie de Compiègne (France); and a PhD in engineering sciences from the Université de Franche-Comté (France).

He has written about 1000 original articles, 250 monographs, and 170 chapters in 40 volumes. It is apparent from this work that he has made valuable contributions to the theory and practice of chemical engineering, heat and mass transfer, porous media, industrial drying, polymers, nanofibers, and nanocomposites.

Dr Haghi is Editor-In-Chief of the International Journal of Chemoinformatics and Chemical Engineering and Editor-In-Chief of the Polymers Research Journal. He is an editorial board member for many US and internationally published journals and is also a Senior Editor for Apple Academic Press (US and Canada).

He served as an associate member of the University of Ottawa and was a member of the Canadian Society of Mechanical Engineering.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia