• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Rheology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Rheology

ISBN-13: 9780367709686 / Twarda / 2023 / 176 str.

Alberto C. Miano
Food Rheology Alberto C. Miano 9780367709686 Taylor & Francis Ltd - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Rheology

ISBN-13: 9780367709686 / Twarda / 2023 / 176 str.

Alberto C. Miano
cena 1020,15
(netto: 971,57 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 982,29
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Rheology is the study of material flow and deformation, being critical for food processing and product design. Taking a practical approach with examples and applications, this book covers the principles and fundamentals of food rheology and the effect of product composition and processing conditions on rheological properties.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Taylor & Francis Ltd
ISBN-13:
9780367709686
Rok wydania:
2023
Ilość stron:
176
Wymiary:
22.9 x 15.2
Oprawa:
Twarda
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

1. Introduction and Basic Concepts of Rheology. 2. Fluid Flow Properties: Steady-State Shear and Time-Dependent Flow Behaviors. 3. Viscoelasticity of Fluid, Semisolid and Solid Foods. 4. Effect of product composition, structure and processing on food rheological properties. 5. Assessing Rheological Properties of Fluid and Semi-solid Food Products: Rheometry. 6. Assessing Rheological Properties of Solid Food Products: Rheometry. 7. Conclusions

Pedro E. D. Augusto is a Full Professor at Université Paris-Saclay (France), CentraleSupélec, being the Vice-Director of the Chair of Biotechnology. He works in the Centre Européen de Biotechnologie et de Bioéconomie (CEBB), an advanced research campus in Pomacle, studying food and bioproducts processing, including process engineering and biomaterials.

Meliza Lindsay Rojas Silva is a Research Professor at the Universidad Privada del Norte (UPN, Peru) working with food technology and processing. She obtained Ph.D. and M.Sc degrees on Food Science and Technology at University of São Paulo (USP, Brazil), with a period at the Polytechnic University of Valencia (UPV, Spain). She is also an Agroindustrial Engineer (UCV, Peru).

Alberto Claudio Miano Pastor is Head of the “Advanced Research Center in Agro-engineering” at Universidad Privada del Norte (UPN, Peru), working with food process engineering. He obtained Ph.D. and M.Sc degrees on Food Science and Technology at University of Sao Paulo (USP, Brazil).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia