• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Proteins and Lipids » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Proteins and Lipids

ISBN-13: 9781489917942 / Angielski / Miękka / 2013 / 212 str.

Srinivasan Damodaran
Food Proteins and Lipids Srinivasan Damodaran 9781489917942 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Proteins and Lipids

ISBN-13: 9781489917942 / Angielski / Miękka / 2013 / 212 str.

Srinivasan Damodaran
cena 605,23 zł
(netto: 576,41 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 578,30 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

John E. Kinsella, Dean ofthe College of Agricultural and Environmental Sciences at the University of California-Davis, passed away on May 2, 1993, at the age of 55. In August 1995, fonner students and post-doctoral fellows of Dr. Kinsella met at the American Chemical Society National Meeting in Chicago to convene a Symposium on Food Proteins and Lipids to honor Dr. Kinsella's enonnous contribution to the field of food science and nutrition. This book is a collection of papers presented at that symposium. A native of Ireland, Dr. Kinsella received his bachelor's degree in agricultural sciences in 1961 from the University of Dublin. He received his master's degree in biology in 1965 and a doctorate in food chemistry in 1967 from Pennsylvania State University. He joined the Food Science faculty at Cornell University in 1967. While at Cornell, he served as Chair of the Department of Food Science from 1977-1985 and Director of the Institute of Food Science from 1980-1987. He was designated Liberty Hyde Bailey Professor of Food Biochemistry in 1981, a Fulbright Fellow in 1983, and was selected as the General Foods Distinguished Professor of Food Science in 1984. He was named a Leading Professor in the State University of New York, the highest professorial honor in the SUNY system. In 1990 he joined the University of California at Davis as Dean of the College of Agricultural and Environmental Sciences. Dr.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Medical > Biochemistry
Science > Biochemia
Science > Chemia - Fizyczna
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Advances in Experimental Medicine and Biology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781489917942
Rok wydania:
2013
Wydanie:
Softcover Repri
Numer serii:
000253056
Ilość stron:
212
Waga:
0.34 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Molecular Design of Soybean Glycinins with Enhanced Food Qualities and Development of Crops Producing Such Glycinins; S. Utsumi, et al. High Fructose Syrups: Evaluation of a New Glucose Isomerase from Streptomyces sp.; T. Gusek, et al. Serine Proteinases from Cold-Adapted Organisms; M.M. Kristjansson. Enzymatic Modification of Food Proteins to Improve the Functional Properties; Y. Kamata. A Review of the Interactions Between Milk Proteins and Dairy Flavor Compounds; A.P. Hansen. Production of Whey-Protein-Enriched Products; D.M. Mulvihill, M.B. Grufferty. Modification of Muscle Protein Functionality by Antioxidants; Y.L. Xiong, et al. The Seed Storage Proteins of Quinoa; C. Brinegar. Molecular Mechanism of Competitive Adsorption of alphas1-Casein and beta-Casein at Liquid Interfaces; S. Damodaran. Disulfide-Mediated Polymerization of Whey Proteins in Whey Protein Isolate-Stabilized Emulsions; F.J. Monahan, et al. Partial Coalescence and Structure Formation in Dairy Emulsions; H.D. Goff. Solubilization of Oil Droplets by Micellar Surfactant Solutions; D.J. McClements. Properties of Low-Fat, Low-Cholesterol Egg Yolk Prepared by Supercritical CO2 Extraction; N.A. Bringe. 2 Additional Articles. Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia