• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Processing Operations and Scale-Up » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Processing Operations and Scale-Up

ISBN-13: 9780824782795 / Angielski / Twarda / 1990 / 408 str.

Kenneth J. Valentas; Leon Levine; Valentas J. Valentas
Food Processing Operations and Scale-Up Valentas, Kenneth J. 9780824782795 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Processing Operations and Scale-Up

ISBN-13: 9780824782795 / Angielski / Twarda / 1990 / 408 str.

Kenneth J. Valentas; Leon Levine; Valentas J. Valentas
cena 1265,63 zł
(netto: 1205,36 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1255,25 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Intended for students and practitioners who have a basic education in chemical engineering or food science. Contains basic information in each area and describes some of the fundamental ideas of processing development and design. Examines the food industry structure, how it works, consumer products,

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Food Packaging & Processing
Business & Economics > Industries - Food Industry
Technology & Engineering > Technical & Manufacturing Industries & Trades
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824782795
Rok wydania:
1990
Numer serii:
000036113
Ilość stron:
408
Waga:
0.68 kg
Wymiary:
23.06 x 15.85 x 2.54
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Preface -- 1 Introduction -- 2 Overview of the Food Industry -- 3 Financial Analysis of Capital Projects -- 4 Food Chemistry -- 5 Soy Complex -- 6 Ready-to-Eat Breakfast Cereals -- 7 Dairy Products -- 8 Orange Juice Case Study -- 9 Food Product Development -- 10 Scale-Up of Food Processes -- 11 Dimensional Analysis Index.

KENNETH J. VALENTAS is Vice President of Engineering at The Pillsbury Company, Minneapolis, Minnesota, and an Adjunct Professor in the Department of Chemical Engineering, University of Minnesota, Minneapolis. The author of several technical journal articles on food processing engineering, he holds several patents in the field. He is Chairman of the Research Institute for Food Engineering and a Director of the Food, Pharmaceutical and Bioengineering Division of the American Institute of Chemical Engineers. A member of the Institute of Food Technologists and Ameri¬can Association of Cereal Chemists, he received the B.S. degree (1960) in chemical engineering from the University of Illinois at Urbana-Champaign, and Ph.D. degree (1964) in chemical engineering from the University of Minnesota, Minneapolis. LEON LEVINE is President of Leon Levine & Associates, Inc., an engineering consult¬ing firm in Minneapolis, Minnesota. The author of several articles and book chapters on food process design and scale-up, he holds several patents in the area of food processing and has taught extensively in academic and professional settings. Mr. Levine is a member of the American Institute of Chemical Engineers, American Association of Cereal Chemists, and Institute of Food Technologists. He received the B.S. degree (1967) in chemical engineering from the City College of New York, New York. J. PETER CLARK is Senior Vice President of A Epstein and Sons International, Inc., Chicago, Illinois. Previously, Dr. Epstein served as Director of Research and Devel-opment at ITT Continental Baking Company and as an Associate Professor at Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg. A member of the American Institute of Chemical Engineers and Institute of Food Technologists, he received the B.S. degree (1964) in chemical engineering from the University of Notre Dame, Notre Dame, Indiana, and Ph.D. degree (1968) in chemical engineering from the University of California, Berkeley.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia