• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Oils and Fats: Technology, Utilization and Nutrition » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Oils and Fats: Technology, Utilization and Nutrition

ISBN-13: 9780412988417 / Angielski / Twarda / 1995 / 340 str.

Harry W. Lawson; H. W. Lawson
Food Oils and Fats: Technology, Utilization and Nutrition Lawson, H. W. 9780412988417 Aspen Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Oils and Fats: Technology, Utilization and Nutrition

ISBN-13: 9780412988417 / Angielski / Twarda / 1995 / 340 str.

Harry W. Lawson; H. W. Lawson
cena 605,23 zł
(netto: 576,41 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 578,30 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This is a basic reference/textbook for professionals and students involved with these important oils and fats. It is a valuable source of information for those preparing for or already professionally as- sociated with the Food Processing and Foodservice industries. Chapters one through six deal with the technology of oils and fats, including sources, chemical structure, physical and chemical properties, and processing techniques. Chapters seven through twelve are devoted to the utilization of oils and fats in Food Manufacturing and Foodservice, including deep frying, griddling, baking of all types, salad dressings, margarines, hard butters, and dairy product re- placements. The last four chapters contain a most complete and up- to-date treatment of nutrition, as well as the latest developments in analytical methods, flavor, and product development as they relate to oils and fats. This book contains the necessary information for an understand- ing of how oils and fats are used in the food industry and how this information is used to set standards and meet performance goals. In a thoroughly readable way it is a how-to-do, hands-on treatise on using oils and fats for every major food use. ix Acknowledgments I gratefully acknowledge many friends at Procter & Gamble who provided updated material, some currently employed and some re- cently retired. Fred J. Baur, formerly of Procter & Gamble, wrote the updated chapters related to Analytical Methods, Flavor, Nutri- tion, and Dietary Considerations.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Technology & Engineering > Industrial Engineering
Wydawca:
Aspen Publishers
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780412988417
Rok wydania:
1995
Ilość stron:
340
Waga:
1.49 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Definitions And Overview. The Basic Chemistry of Oils and Fats. Common Chemical Reactions. Physical Properties. Sources of Oils and Fats. Processing Technology. Deep Fat Frying . Griddling and Pan Frying. Salad/Cooking Oil Usage. Baking Technology (Including Icings for Baked Goods). Doughnut Technology. Other Large Commercial Uses. Nutritional Aspects of Oils and Fats. Analytical Methods for Oils and Fats. Food Product Development. Flavor. Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia