• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Nanotechnology: Principles and Applications » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Nanotechnology: Principles and Applications

ISBN-13: 9781498767170 / Angielski / Twarda / 2019 / 438 str.

C. Anandharamakrishnan; S. Parthasarathi
Food Nanotechnology: Principles and Applications C. Anandharamakrishnan S. Parthasarathi 9781498767170 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Nanotechnology: Principles and Applications

ISBN-13: 9781498767170 / Angielski / Twarda / 2019 / 438 str.

C. Anandharamakrishnan; S. Parthasarathi
cena 926,78
(netto: 882,65 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 881,54
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Food Nanotechnology: Principles and Applications presents the latest data on all aspects of applications of nanotechnology in food systems. With its practical focus on the fabrication and application of nanotechnology in food, it is a valuable resource for students, researchers, food process engineers.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biotechnology
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781498767170
Rok wydania:
2019
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
438
Waga:
0.99 kg
Wymiary:
25.65 x 18.29 x 3.05
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Part I: Perspectives. Introduction. Fundamentals of Nanotechnology. Part II: Fabrication of Nanoparticles and Delivery of Bioactives. Protein and Polysaccharides-based Nanoparticles. Fabrication Methods. Nanoemulsions: Preparation, Stability and Application in Food. Electrospraying/Spinning Technique: Fabrication and Its Potential Application. Nanodelivery System for Food Bioactives. Stability and Viability of Food Nanoparticles. Biological Fate of Nanoparticles. Part III: Packaging and Food Diagnostics. Nanocomposites for Food packaging. Nanotechnology Application in Food Quality Assurance. Biosensor for Food Component Analysis. Part IV: Characteristics and Physical Properties of Food Nanoparticles. Characteristics and Behavior of Nanoparticles/Nanofluids. Characterization Methods for Nanoparticles. Toxicology of Nanoparticles. Ethical and Regulatory Issues in Applications of Nanotechnology in Food.

C. Anandharamakrishnan is currently Principal Scientist in the Food Engineering Department of the CSIR – Central Food Technological Research Institute, Mysore, India. He completed his Doctoral degree in Chemical Engineering (2004-2008) from Loughborough University, United Kingdom. For his doctoral thesis, he has worked on the Experimental and Computational Fluid Dynamics studies on spray-freeze-drying and spray drying of proteins. He has published more than 50 articles in peer reviewed international journals, 9 National and International patents, 3 books and 6 book chapters. He has expertise in the fields of micro and nanoencapsulation of food bioactive compounds by spray drying and electrospraying/electrospinning techniques and computational modeling of bread baking, spray drying and spray-freeze-drying. He is an editor of Journal of Food Science and Technology.S. Parthasarathi is presently Research Fellow in the Food Engineering Department of the CSIR – Central Food Technological Research Institute, Mysore, India. He completed his Master of Technology in Chemical Engineering from Anna University, Chennai. His research interest includes nano and microencapsulation of food bioactive compounds for the protection and controlled delivery of bioactives and investigating the biological fate and the influence of food nanoparticle on invivo bioavailability.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia