• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Mycology: A Multifaceted Approach to Fungi and Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Mycology: A Multifaceted Approach to Fungi and Food

ISBN-13: 9780849398186 / Angielski / Twarda / 2007 / 428 str.

Robert A. Samson; Samson A. Samson; Robert A. Samson
Food Mycology: A Multifaceted Approach to Fungi and Food Dijksterhuis, Jan 9780849398186 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Mycology: A Multifaceted Approach to Fungi and Food

ISBN-13: 9780849398186 / Angielski / Twarda / 2007 / 428 str.

Robert A. Samson; Samson A. Samson; Robert A. Samson
cena 1066,53
(netto: 1015,74 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1007,48
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Providing comprehensive coverage, this book explores the expansive scope of food mycology and the broad role of fungi in daily food. It discusses post-harvest problems including fungal infection of living crops and novel techniques currently used to detect a fungal invasion. It addresses the fungal spore as an important vehicle for fungi distribution and presents extensive coverage of mycotoxins, fungi as hyperproducers of enzymes, and fungal spoilage. It also discusses food ecology, edible fungi, treatment of fungi in the workplace, and the most modern detection techniques such as PCR. This text makes an ideal resource for food scientists and researchers, mycologists, and plant pathologists.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Botanika
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Mycology Mycology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849398186
Rok wydania:
2007
Numer serii:
000307766
Ilość stron:
428
Waga:
0.92 kg
Wymiary:
26.24 x 18.06 x 2.74
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Fungi and Living Crops
Cross-talk Between Host and Fungus in Postharvest Situations and its Effect on Symptom Development, D. Prusky and P. Kolattukudy

Real Time Monitoring of Ethylene during Fungal-Plant Interaction by Laser-Based Photoacoustic Spectroscopy, S.M. Cristescu, E.J. Woltering and F.J.M. Harren

The Fungal Spore in Food Mycology
Spore Formation in Food Relevant Fungi, U. Ugalde and L.M. Corrochano

Dispersal of Fungal Spores through the Air, A. McCartney and J. West

The Germinating Spore as a Contaminating Vehicle, G.S. Chitarra and J. Dijksterhuis

Heat-Resistant Ascospores, J. Dijksterhuis

Fungi and Mycotoxins
Why do Fungi Produce Mycotoxins?, N. Magan and D. Aldred

Mycotoxin Producers, J.C. Frisvad, U. Thrane and R.A. Samson

Fungi as Hyperproducers
Filamentous Fungi as Cell Factories for Metabolite Production, W. de Jongh and J. Nielsen

Hyperproduction of Enzymes by Fungi, H.A.B. Wösten, K. Scholtmeijer and R.P. de Vries

Fungal Spoilage; Ecology, Growth and Detection
Association of Moulds to Foods, J.C. Frisvad, B. Andersen and R.A. Samson

Transport Phenomena in Fungal Colonisation on a Food Matrix, Y.S.P. Rahardjo and A. Rinzema

Molecular Detection and Monitoring, R. Geisen

Fungal Volatiles: Biomarkers of Good and Bad Food Quality, K. Karlshøj, Per V. Nielsen and T. Ostenfeld Larsen

Wine and Fungi - Implications of Vineyard Infections, S.L. Leong

Cheese and Fermented Sausages, J. Stark

Fungi as Food
The Colonizing Fungus as a Food Provider, R. Nout

Fungal Protein for Food, U. Thrane

Edible Mushrooms: From Industrial Cultivation to Collection from the Wild, J. Baar, G. Straatsma, I. Paradi and J.G.M. Amsing

Index

Jan Dijksterhuis, Robert A. Samson



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia