• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Microbiology Laboratory » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Microbiology Laboratory

ISBN-13: 9780849312670 / Angielski / Miękka / 2004 / 196 str.

Lynne McLandsborough
Food Microbiology Laboratory Lynne McLandsborough 9780849312670 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Microbiology Laboratory

ISBN-13: 9780849312670 / Angielski / Miękka / 2004 / 196 str.

Lynne McLandsborough
cena 364,29
(netto: 346,94 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 352,57
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

In order to truly understand food microbiology, it is necessary to have some experience in a laboratory. Food Microbiology Laboratory presents 18 well-tested, student-proven, and thoroughly outlined experiments for use in a one-semester introductory food microbiology course.
Based on lab experiments developed for food science and microbiology courses at the University of Massachusetts, this manual provides students with hands-on experience with both traditional methods of enumerating microorganisms from food samples and "rapid methods" often used by industry. It covers topics such as E. coli, Staph, and Salmonella detection, as well as the thermal destruction of microorganisms, and using PCR to confirm Listeria monocytogenes. All parameters and dilutions presented in the text have been optimized to ensure the success of each exercise. An instructor's manual is also available with qualifying course adoptions to assist in the planning, ordering, and preparation of materials.
This valuable text features well-established laboratory exercises based upon methods published in the FDA Bacteriological Analytical Manual. It provides the backbone for any laboratory session and may be customized with test kits to reflect the emphasis and level of the class.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Science (Series)
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849312670
Rok wydania:
2004
Numer serii:
000248984
Ilość stron:
196
Waga:
0.48 kg
Wymiary:
27.94 x 21.54 x 1.04
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"The descriptions follow a standard format that includes detailed, well written instructions, a technical background and model discussion questions. The exercises could easily be incorporated into any food, or general, microbiology course and would certainly be of value to the less experienced, or to those becoming involved with food microbiology for the first time."
-Microbiology Today

Fish Microflora: Basic Microbiological Techniques and Standard Plate Counts
Microscopic Examination of Yeast, Mold, and Bacteria
Enumeration of Yeast and Molds from Foods
Coliforms and E. coli from Water: MPN Methods and Petrifilmä
Ground Beef Microflora: SPC and E. coli Count
E. coli O157:H7 Enrichment and Immunomagnetic Separation
Detection and Identification of Salmonella sp.
Enrichment MPN of Vibrio parahaemolyticus from Shrimp
Isolation of Campylobacter jejuni/coli
Enumeration of Staphylococcus aureus from Food
Isolation of Listeria sp. from Refrigerated Foods
Screening of Listeria Enrichments Using PCR Based Testing
Enumeration of Spores from Pepper
Thermal Destruction of Microorganisms
Canning and Spoilage of Low Acid Products
Combined Effects of Intrinsic Formulation and Extrinsic Factors Using Gradient Plates
Cleaning and Sanitation
Luciferin/Luciferase Detection of ATP Associated with Bacteria and Food Residues

Lynne McLandsborough



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia