• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Engineering Handbook: Food Engineering Fundamentals » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Engineering Handbook: Food Engineering Fundamentals

ISBN-13: 9781482261691 / Angielski / Twarda / 2014 / 608 str.

Theodoros Varzakas; Constantina Tzia
Food Engineering Handbook: Food Engineering Fundamentals Theodoros Varzakas Constantina Tzia 9781482261691 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Engineering Handbook: Food Engineering Fundamentals

ISBN-13: 9781482261691 / Angielski / Twarda / 2014 / 608 str.

Theodoros Varzakas; Constantina Tzia
cena 924,88
(netto: 880,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 906,73
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Food Engineering Handbook: Food Engineering Fundamentals provides a stimulating and up-to-date review of food engineering phenomena. Combining theory with a practical, hands-on approach, this book covers the key aspects of food engineering, from mass and heat transfer to steam and boilers, heat exchangers, diffusion, and absorption. A complement to "Food Engineering Handbook: Food Process Engineering," this text:

  • Explains the interactions between different food constituents that might lead to changes in food properties
  • Describes the characterization of the heating behavior of foods, their heat transfer, heat exchangers, and the equipment used in each food engineering method
  • Discusses rheology, fluid flow, evaporation, and distillation and includes illustrative case studies of food behaviors

Presenting cutting-edge information, Food Engineering Handbook: Food Engineering Fundamentals is an essential reference on the fundamental concepts associated with food engineering today.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781482261691
Rok wydania:
2014
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
608
Waga:
1.02 kg
Wymiary:
16.5 x 24.1 x 3.7
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Introduction. Mass and Energy Balances. Fundamental Notes on Chemical Thermodynamics. Heat Transfer. Steam Generation: Distribution. Heat Exchangers. Rheology in Use: A Practical Guide. Fluid Mechanics in Food Process Engineering. Diffusion. Absorption. Distillation for the Production of Fortification Spirit. Food Products Evaporation. Food Irradiation Processing. Food Formulation. Reaction Kinetics.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia