• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Contaminants and Residue Analysis: Volume 51 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Contaminants and Residue Analysis: Volume 51

ISBN-13: 9780444530196 / Angielski / Twarda / 2008 / 821 str.

Yolanda Pico
Food Contaminants and Residue Analysis: Volume 51 Picó, Yolanda 9780444530196 Elsevier Science - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Contaminants and Residue Analysis: Volume 51

ISBN-13: 9780444530196 / Angielski / Twarda / 2008 / 821 str.

Yolanda Pico
cena 1139,25
(netto: 1085,00 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1134,56
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Food Contaminants and Residue Analysis treats different aspects of the analysis of contaminants and residues in food and highlights some current concerns facing this field. The content is initiated by an overview on food safety, the objectives and importance of determining contaminants and residues in food, and the problems and challenges associated to these analyses. This is followed by full details of relevant EU and USA regulations. Topics, such as conventional chromatographic methods, accommodating cleanup, and preparing substances for further instrumental analysis, are encompassed with new analytical techniques that have been developed, significantly, over the past few years, like solid phase microextraction, liquid chromatography-mass spectrometry, immunoassays, and biosensors. A wide range of toxic contaminants and residues, from pesticides to mycotoxins or dioxins are examined, including polychlorinated biphenyls, polycyclic aromatic hydrocarbons, N-nitrosamines, heterocyclic amines, acrylamide, semicarbazide, phthalates and food packing migrating substances. This book can be a practical resource that offers ideas on how to choose the most effective techniques for determining these compounds as well as on how to solve problems or to provide relevant information.
Logically structured and with numerous examples, Food Contaminants and Residue Analysis will be valuable a reference and training guide for postgraduate students, as well as a practical tool for a wide range of experts: biologists, biochemists, microbiologists, food chemists, toxicologists, chemists, agronomists, hygienists, and everybody who needs to use the analytical techniques for evaluating food safety.

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Medical > Toxicology
Science > Chemia - Analityczna
Science > Spectroscopy & Spectrum Analysis
Wydawca:
Elsevier Science
Seria wydawnicza:
Comprehensive Analytical Chemistry
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444530196
Rok wydania:
2008
Numer serii:
000182960
Ilość stron:
821
Waga:
1.69 kg
Wymiary:
24.38 x 17.02 x 3.81
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Chapter 1. Challenges in Chemical Food Contaminants and Residue Analysis, Michel W.F. Nielen and Hans J.P. MarvinChapter 2. International regulations on food contaminants and residue analysis., Ioannis S. ArvanitoyannisChapter 3. Guidelines on quality implementation for analytical methods., Sergio CaroliChapter 4. Immunochemical and receptor technologies: The role of Immunoassay, Immunoaffinity chromatography, Immunosensors, and Molecularly Imprinted Polymeric Sensors, Marinel.la Farré, Elena Martínez and Damià BarcelóChapter 5. Advanced sample preparation techniques for the analysis of food contaminants and residues , Pat Sandra, Frank David and Gerd VanhoenackerChapter 6. Recent developments in chromatographic techniques, Katerina MastovskaChapter 7. New approaches in mass spectrometry, Yolanda PicóChapter 8. Capillary based separation techniques, Peter VibergChapter 9. Pesticide residues, Anna SanninoChapter 10. Food Contaminants and Residue Analysis, Sherri B. Turnipseed and Wendy C. AndersenChapter 11. Analytical strategies to control the illegal use of banned growth promoters in meat produced animals, Bruno Le Bizec, Jean-Philippe Artignac and Gaud PinelChapter 12. Mycotoxins, Carlo Brera, Barbara De Santis, Francesca Debegnach and Marina MiragliaChapter 13. Phycotoxins, Kevin J. James, Daniel O'Driscoll, Javier García Fernández and Ambrose FureyChapter 14. Persistent organochlorine pollutants, dioxins and polychlorinated biphenyls, Marie-Louise Scippo, Gauthier Eppe, Claude Saegerman, Georges Scholl, Edwin De Pauw, Guy Maghuin-Rogister and Jean-François FocantChapter 15. Brominated Flame Retardants as Food Contaminants, Adrian Covaci, Stefan Voorspoels, Kyle D'Silva, Janice Huwe and Stuart HarradChapter 16. Metals, Clinio LocatelliChapter 17. Polycyclic aromatic hydrocarbons, Katsumi TamakawaChapter 18. Methods for the Determination of N-nitroso Compounds in Food and Biological Matrices, Sidney S. MirvishChapter 19. Heterocyclic Amines, Mark G. Knize and James S. FeltonChapter 20. Acrylamide, chloropropanols and chloropropanol esters, furans, Richard H. Stadler and Till GoldmanChapter 21. Food Contact Materials, Catherine SimoneauChapter 22. Non-target Multicomponent Analytical Surveillanceof Food Contact Materials, Leon Coulier, Sander Koster, Bas Muilwijk, Leo van Stee, Ruud Peters, Esther Zondervan-van den Beuken, Rinus Rijk, Monique Rennen, Geert Houben and William D. van Dongen



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia