• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Colorants : Chemical and Functional Properties » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Colorants : Chemical and Functional Properties

ISBN-13: 9780849393570 / Angielski / Twarda / 2007 / 633 str.

Socaciu Socaciu; Carmen Socaciu; Carmen Socaciu
Food Colorants : Chemical and Functional Properties Socaciu Socaciu Carmen Socaciu Carmen Socaciu 9780849393570 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Colorants : Chemical and Functional Properties

ISBN-13: 9780849393570 / Angielski / Twarda / 2007 / 633 str.

Socaciu Socaciu; Carmen Socaciu; Carmen Socaciu
cena 1214,46
(netto: 1156,63 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1158,60
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Offers an integrative image of the scientific characteristics, functionality, and applications of color molecules as pigments in food science and technology, as well as their impact on health. This book focuses on the mechanics of pigment stability and bioavailability, and antioxidant and pro-oxidant action.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Chemical and Functional Properties of Food Components Series
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849393570
Rok wydania:
2007
Numer serii:
000251703
Ilość stron:
633
Waga:
1.06 kg
Wymiary:
24.13 x 15.49 x 3.81
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Physics of Color, H.A. Diehl

BIOCHEMISTRY OF COLOR: PIGMENTS
Chlorophylls: Properties, Biosynthesis, Degradation and Functions, U.M. Lanfer Marquez and P. Sinnecker

Carotenoids as Natural Colorants, S. Ötles and Ö. Çagindi

Stability and Analysis of Phenolic Pigments, P. Brat, F. Tourniaire, and M. Josèphe Amiot

N-Heterocyclic Pigments: Betalains, F.C. Stintzing and R. Carle

Other Natural Pigments, A.M. Pintea

PIGMENT STABILITY, BIOAVAILABILITY, AND IMPACTS ON HUMAN HEALTH
Plant Pigments as Bioactive Substances, M. Josèphe Amiot, C. Babot-Laurent, and F. Tourniaire

Bioavailability of Natural Pigments, A. During

Antioxidant and Prooxidant Actions and Stabilities of Carotenoids In Vitro and In Vivo and Carotenoid Oxidation Products, C. Caris-Veyrat

FOOD PIGMENTS: MAJOR SOURCES AND STABILITY DURING STORAGE AND PROCESSING
Chlorophylls in Foods: Sources and Stability, U.M. Lanfer Marquez and P. Sinnecker

Carotenoids in Foods: Sources and Stability during Processing and Storage, A.Z. Mercadante

Anthocyanins in Foods: Occurrence and Physicochemical Properties, A.Z. Mercadante and F.O. Bobbio

Betalains in Food: Occurrence, Stability, and Postharvest Modifications, F.C. Stintzing and R. Carle

FOOD COLORANT PRODUCTION
Updated Technologies for Extracting and Formulating Food Colorants, C. Socaciu

Food Colorants Derived from Natural Sources by Processing, A.M. Pintea

Biotechnology of Food Colorant Production, P.D. Matthews and E.T. Wurtzel

Pigments from Microalgae and Microorganisms: Sources of Food Colorants, L. Dufossé

ANALYSIS OF PIGMENTS AND COLORANTS
Analysis of Chlorophylls, U.M. Lanfer Marquez and P. Sinnecker

Analysis of Carotenoids, A.Z. Mercadante

Analysis of Anthocyanins, M.M. Giusti and P. Jing

Analysis of Betalains, F.C. Stintzing and R. Carle

Analysis of Other Natural Food Colorants, C. Socaciu

Analysis of Synthetic Food Colorants, C. Socaciu

QUALITY AND SAFETY OF FOOD COLORANTS
Colorants and Food Quality Management, P. Luning, M. Van der Spiegel, and W.J. Marcelis

Natural Pigments as Food Colorants, C. Socaciu

Synthetic Colorants, A.M. Pintea

Index

Carmen Socaciu



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia