• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Aroma Evolution: During Food Processing, Cooking, and Aging » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Aroma Evolution: During Food Processing, Cooking, and Aging

ISBN-13: 9781138338241 / Angielski / Twarda / 2019 / 726 str.

Matteo Bordiga; Leo M. L. Nollet
Food Aroma Evolution: During Food Processing, Cooking, and Aging Bordiga, Matteo 9781138338241 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Aroma Evolution: During Food Processing, Cooking, and Aging

ISBN-13: 9781138338241 / Angielski / Twarda / 2019 / 726 str.

Matteo Bordiga; Leo M. L. Nollet
cena 1070,92 zł
(netto: 1019,92 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1032,66 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Of the five senses, smell is the most direct and food aromas are the key drivers of our flavor experience. They are crucial for the synergy of food and drinks. Up to 80% of what we call taste is actually aroma. This book deals with how food aromas are developed and affected during food processing, cooking, and aging.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Food Packaging & Processing
Cooking > Garnishing & Food Presentation
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Food Analysis & Properties
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138338241
Rok wydania:
2019
Numer serii:
000801841
Ilość stron:
726
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

SECTION I: Aroma, taste, and flavor. 1.Aroma and Odor. 2. Flavors and Taste. 3. Chemical Senses and Flavor Perception. 4. Aroma Compounds (Description, Biosynthesis, and Regulation). 5. Orthonasal and Retronasal Olfaction. SECTION II: Analytical techniques. 6. Extraction Methods and Volatile Compounds from Food Matrices. 7. The Role of Gas Chromatography-Based Methodologies for Understanding of Food Aromas. 8. Monitoring Food Aroma during Processing and Storage by Rapid Analytical Methods: A Focus on Electronic Noses and Mass Spectrometry-Based Systems. 9. Hyphenated Electronic Nose Technique for Aroma Analysis of Foods and Beverages. 10.Food Aroma Compounds by Capillary Electrophoresis. 11. Proton-Transfer-Reaction–Mass Spectrometry. 12. Stable Isotope Dilution Assay. SECTION III: Principles of processing, evolution, and modification. 13. Food Processing, Cooking, and Aging: A Practical Case Study. 14. The Maillard Reaction. 15. Production of Food Aroma Compounds (Microbial and Enzymatic Methodologies). 16. Novel and Emerging Technologies (Benefits and Limitations). SECTION IV: Aroma compounds in food matrices. 17. Distallates. 18. Evolution of Beer Aroma. 19. Coffee Flavor. 20. Aroma Evolution in Chocolate Production. 21. Bakery Products. 22. Recent Advances in the Study of Grape and Wine Volatile Composition: Varietal, Fermentative, and Aging Aroma Compounds. 23. Milk/Dairy. 24. Meat. 25. Fish. 26. Fruits and Vegetables. 27. Spices and Herbs. 28. Off-Flavors in Alcoholic Beverages: An Overview. SECTION V: Influences on flavor perception. 29. Interactions between the Food Matrix and Aroma Compounds in Relation to Perception. 30. Food Emulsions as Flavor Delivery Systems. 31. Relationship between Structure and Odor. 32. Bioactive Potential of Sesquiterpenes.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia