• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Flavor Chemistry: Thirty Years of Progress » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Flavor Chemistry: Thirty Years of Progress

ISBN-13: 9780306461996 / Angielski / Twarda / 1999 / 439 str.

Roy Teranishi; Emily L. Wick; Irwin Hornstein
Flavor Chemistry: Thirty Years of Progress Teranishi, Roy 9780306461996 Springer Us - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Flavor Chemistry: Thirty Years of Progress

ISBN-13: 9780306461996 / Angielski / Twarda / 1999 / 439 str.

Roy Teranishi; Emily L. Wick; Irwin Hornstein
cena 200,77
(netto: 191,21 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Celebrating the founding of the Flavor Subdivision of the Agriculture and Food Chemistry Division of the American Chemical Society, this book provides an overview of progress made since the 1960s in various aspects of flavour chemistry. In addition, it presents 1990s findings in the areas of flavour chemistry, analytical methods, thermally produced flavours and precursors, enzymatically produced flavours and precursors, and sensory methods and results.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Food Content Guides
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Wydawca:
Springer Us
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780306461996
Rok wydania:
1999
Wydanie:
1999
Ilość stron:
439
Waga:
1.03 kg
Wymiary:
25.6 x 16.97 x 3.12
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Preface. 1. Flavor Chemistry - 30 Years of Progress: An Overview; R. Teranishi, et al. 2. Mass Spectrometry in Flavor Chemistry: Past and Prospect; M. Herderich. 3. Thirty Years of Flavor NMR; G.J. Martin, M.L. Martin. 4. Analytical Authentication of Genuine Flavor Compounds: Review and Preview; A. Mosandl. 5. A Concerted Procedure for the Generation, Concentration, Fractionation, and Sensory Evaluation of Maillard Reaction Products; T.H. Parliment. 6. The Potential of Intermolecular and Intramolecular Isotopic Correlations for Authenticity Control; H.-L. Schmidt, et al. 7. Quantification of Aroma-Impact Components by Isotope Dilution Assay - Recent Developments; I. Blank, et al. 8. Flavor Chemistry - the Last 30 Years; W. Pickenhagen. 9. Limonin Bitterness in Citrus Juices; S. Hasegawa. 10. Instability of Citrus Flavors and Recent Attempts at their Stabilization; T. Hiramoto, et al. 11. Thirty Years of Coffee Chemistry Research; O.G. Vitzthum. 12. Progress of Tea Aroma Chemisty; T. Yamanishi, A. Kobayashi. 13. Characterization of Key Odorants in Chocolate; P. Schieberle, P. Pfnuer. 14. Development and Application of Dairy Flavors; L. Schutte. 15. Beer Flavor; H. Sone, et al. 16. Chemistry of Lipid Oxidation: 30 Years of Progress; D.B. Min, H.-O. Lee. 17. Surfing on the Scent Waves in the Flood Flavor Sea; I. Flament, R. Näf. 18. Flavor Chemicals with Pungent Properties; M. Gautschi, et al. 19. BiotechnologicalProduction of Natural Flavour Materials; I.L. Gatfield. 20. Microbial Flavors; R.G. Berger, et al. 21. Biochemistry of Essential Oil Terpenes: A Thirty Year Overview; D.B. Little, R.B. Croteau. 22. Water Soluble Aroma Precursors: Analysis, Structure and Reactivity; P. Winterhalter, et al. 23. The Importance of Sulfur-Containing Compounds to Fruit Flavors; K.-H. Engel. 24. Fruit Flavor Biogenesis; M.M. Leahy, R.G. Roderick. 25. Flavor Chemistry of Vegetables; G. Takeoka. 26. Heat Generated Flavors and Precursors; R. Tressl, D. Rewicki. 27. Generation of Volatile Compounds from Maillard Reaction of Serine, Threonine, and Glutamine with Monosaccharides; C.-T. Ho, J. Chen. 28. The Strecker Degradation and its Contribution to Food Flavor; G.P. Rizzi. 29. Kinetics of Flavor Formation during Maillard Browning; G.A. Reineccius. 30. Flavor Chemistry and Odor Thresholds; R.G. Buttery. 31. Solving Flavor Problems by Sensory Methods: A Retrospective View; M. Rothe, H.-P. Kruse. 32. Evaluation of Important Odorants in Foods by Dilution Techniques; H. Guth, W. Grosch. 33. Gas Chromatography &endash; Olfactrometry (GC/O) of Vapor Phases; K.D. Deibler, et al. 34. Flavor Release in the Mouth; P.M.T. de Kok, H.E. Smorenburg. 35. Linking Flavor Chemistry to Sensory Analysis of Wine; S.E. Ebeler. 36. Umami and Food Palatability; S. Yamaguchi, K. Ninomiya.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia