• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Flavonoids : Chemistry, Biochemistry and Applications » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Flavonoids : Chemistry, Biochemistry and Applications

ISBN-13: 9780849320217 / Angielski / Twarda / 2005 / 1237 str.

Oyvind M. Andersen; Kenneth R. Markham
Flavonoids : Chemistry, Biochemistry and Applications Oyvind M. Andersen Kenneth R. Markham 9780849320217 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Flavonoids : Chemistry, Biochemistry and Applications

ISBN-13: 9780849320217 / Angielski / Twarda / 2005 / 1237 str.

Oyvind M. Andersen; Kenneth R. Markham
cena 1804,78 zł
(netto: 1718,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1637,15 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

< P> Advances in the flavonoid field have been nothing short of spectacular over the last 20 years. While the medical field has noticed flavonoids for their potential antioxidant, anticancer and cardioprotectant characteristics, growers and processors in plant sciences have utilized flavonoid biosynthesis and the genetic manipulation of the flavonoid pathway in plants to improve the nutritional and ornamental value of crops. Flavonoids: Chemistry, Biochemistry and Applications covers each class of flavonoid and presents the historic advances made in flavonoid research since the 1994 publication of an earlier text, Flavonoids Advances in Research Since 1986. This book details the analytical techniques scientists have used to achieve an improved understanding of flavonoid structures and functions as well as advances in the genetic manipulation of the flavonoid pathway, and the discovery of many new flavonoids. It indicates which techniques are best suited for the isolation and structure determination of flavonoids and whether the structures are novel. While explaining how to evaluate the flavonoid content in food and beverages, the book reveals the biotechnological advances that have allowed nutritionists and plant physiologists to assess the possible effects of flavonoids. As interest regarding the impact and health benefits of flavonoids continues to grow, Flavonoids: Chemistry, Biochemistry and Applications reflects the continuing commitment of flavonoid researchers to the improvement of human health and provides the most comprehensive, up-to-date source of information for all known flavonoids.< /P>

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Biochemistry
Science > Botanika
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849320217
Rok wydania:
2005
Ilość stron:
1237
Waga:
2.29 kg
Wymiary:
26.11 x 18.24 x 6.81
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Separation and Quantification of Flavonoids; A. Marston and K. Hostettmann
Spectroscopic Techniques Applied to Flavonoids; T. Fossen and Ø.M. Andersen
Molecular Biology and Biotechnology of Flavonoid Biosynthesis; K.M. Davies and K.E. Schwinn
Flavonoids in Foods; J.A.M. Kyle and G.G. Duthie
Flavonoids in Wine; V. Cheynier
Dietary Flavonoids and Health - Broadening the Perspective; M. Clifford and J.E. Brown
Isoflavonoids and Human Health; H. Wiseman
Flavonoid Functions in Plants; K.S. Gould and C. Lister
Flavonoid-Protein Interactions; O. Dangles and C. Dufour
The Anthocyanins; Ø.M. Andersen and M.Jordheim
Flavans and Proanthocyanidins; D. Ferreira, D. Slade, and J.P.J. Marais
Flavones and Flavonols; K.M. Valant-Vetschera and E. Wollenweber
Flavone and Flavonol O-Glycosides; C.A. Williams
C-Glycosylflavonoids; M. Jay, M.R. Viricel, and J.F. Gonnet
Flavanones and Dihydroflavonols; R.J. Grayer and N.C. Veitch
Chalcones, Dihydrochalcones, and Aurones; N.C. Veitch and R.J. Grayer
Bi-, Tri-, Tetra-, Penta-, and Hexaflavonoids; D. Ferreira, D. Slade, and J.P.J. Marais
Appendix - Checklist for Isoflavonoids; Ø.M. Andersen
Index

Oyvind M. Andersen, Kenneth R. Markham



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia