• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology

ISBN-13: 9781498740791 / Angielski / Twarda / 2015 / 413 str.

Didier Montet; Ramesh C. Ray
Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology Didier Montet Ramesh C. Ray 9781498740791 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology

ISBN-13: 9781498740791 / Angielski / Twarda / 2015 / 413 str.

Didier Montet; Ramesh C. Ray
cena 924,88 zł
(netto: 880,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 881,54 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Traditional fermented foods are not only the staple food for most of developing countries but also the key healthy food for developed countries. As the healthy functions of these foods are gradually discovered, more high throughput biotechnologies are being used to promote the fermented food industries. As a result, the microorganisms, process biochemistry, manufacturing, and down-streaming processing, as well as the bioactive metabolites released by the fermenting organisms and, above all, the healthy functions of these foods were extensively researched. The application and progress of biotechnology and biochemistry of traditional fermented food systems are different from each other, as the microorganisms and the food matrices vary widely. Part I (Biochemistry and Biotechnology) of this book (Fermented Foods) discusses the general aspects of biochemistry and biotechnological application of fermented foods involving acetic acid bacteria, lactic acid bacteria, ethanolic yeasts, and fungi in accelerating the many and variable functional factors in the fermented foods as well as metagenomics of fermented foods. The detailed technological interventions involved in different categories of fermented foods such as fermented cereals (bread and sourdough), fermented milk products (yogurt, cheese), fermented sausages, fermented vegetables (kimchi, sauerkraut), fermented legumes (tempeh, natto) and coffee and cocoa fermentations, and fermented beverages (animal- and plant-based) with their potential and actual health benefits, are discussed in Part II (Fermented Foods: Technological Interventions).

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Life Sciences - General
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781498740791
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
413
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Fermented Foods: Artisan Household Technology To Biotechnology Era. Fermented Foods: Microbiology, Biochemistry & Biotechnology. Functional Fermented Foods. Yeasts In Fermented Foods And Beverages. Baker’s Yeast; Genomics, Proteomic And Technological Interventions. Fungal Biology And Biotechnology In Fermented Foods. Biotechnology Of Wine Yeasts. Acetic Acid Bacteria: Prospective Application In Food Biotechnology. Lactic Acid Bacteria: Classification, Taxonomy And Application In Fermented Foods. Amylolytic Lactic Acid Bacteria And Technological Applications In Starch-Based Food Processing. Lactic Acid Bacteria As Functional Starter In Food Fermentations. Microencapsulation Of Probiotic Cells And Application In Fermented Food Industry. Antimicrobial Resistance Of Fermented Food Bacteria. Aerobic Fermentation Of Lactic Acid Bacteria In Cocoa Fermentation. Bioactive Compounds Released In Food Fermentation. Nutritional And Therapeutic Significance Of Protein-Based Bioactive Compounds Liberated By Fermentation. Biotechnological Applications Of Fructooligosaccharides In Food Processing Industries. Applications Of Metagenomics To Fermented Foods. Acetic Acid Bacteria In Fermented Food And Beverages.

Didier Montet, Ramesh C. Ray



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia