• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Feeding and the Texture of Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Feeding and the Texture of Food

ISBN-13: 9780521375214 / Angielski / Twarda / 1991 / 264 str.

J. F. V. Vincent; P. J. Lillford; Julian F. V. Vincent
Feeding and the Texture of Food J. F. V. Vincent P. J. Lillford Julian F. V. Vincent 9780521375214 Cambridge University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Feeding and the Texture of Food

ISBN-13: 9780521375214 / Angielski / Twarda / 1991 / 264 str.

J. F. V. Vincent; P. J. Lillford; Julian F. V. Vincent
cena 540,15
(netto: 514,43 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 536,87
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

A large part of the effort of the food industry is spent in attempting to understand the limitations of the type of food that animals can eat. An understanding of the factors that influence feeding behavior can then be used to produce foodstuffs that are more attractive to the animals in question, whether they be humans, cattle, dogs, or cats. This book examines both the texture of food and the adaptations of various animals (including fish, mammals, primates, and humans) to the type of food they commonly eat. Zoologists, material scientists, and food scientists are assembled to present for the first time an integrated overview of feeding by vertebrates. The mechanical properties of various foods are considered in conjunction with the mechanics of eating them and more subjective behavioral parameters such as acceptability and palatability. The book consequently will be of interest to food scientists, zoologists, and animal behavioralists.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Fizjologia
Science > Biologia i przyroda
Science > Biologia molekularna
Wydawca:
Cambridge University Press
Seria wydawnicza:
Cambridge History of Medicine
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780521375214
Rok wydania:
1991
Numer serii:
000003439
Ilość stron:
264
Waga:
0.57 kg
Wymiary:
23.52 x 16.31 x 2.26
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

"...highly recommended for all researchers interested in the perception and measurement of food texture, and for those who like to take a broad interest in their discipline." Malcolm Bourne, Journal of Texture Studies

List of contributors; Introduction J. F. V. Vincent and P. J. Lillford; 1. Mechanical and fracture properties of cellular and fibrous materials G. Jeronimidis; 2. Texture of plants and fruits J. F. V. Vincent; 3. Measuring meat texture and understanding its structural basis P. P. Purslow; 4. Food processing by mastication in cyprinid fish F. A. Sibbing; 5. Quantitative aspects of the relationship between dentitions and diets P. W. Lucas and R. T. Corlett; 6. The control of movements and forces during chewing E. Otten; 7. The basic mechanics of mastication: man's adaptive success M. R. Heath; 8. Integrating texture and physiology - techniques D. Kilcast and A. Eves; 9. Brittle textures in processed foods A. C. Smith; 10. The control and generation of texture in soft manufactured foods G. Rodger; 11. Texture and acceptability of human foods P. J. Lillford; Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia