• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Extracting Bioactive Compounds for Food Products: Theory and Applications » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Extracting Bioactive Compounds for Food Products: Theory and Applications

ISBN-13: 9781420062373 / Angielski / Twarda / 2008 / 464 str.

Angela Meireles
Extracting Bioactive Compounds for Food Products: Theory and Applications Meireles, M. Angela a. 9781420062373 TAYLOR & FRANCIS LTD - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Extracting Bioactive Compounds for Food Products: Theory and Applications

ISBN-13: 9781420062373 / Angielski / Twarda / 2008 / 464 str.

Angela Meireles
cena 1165,88
(netto: 1110,36 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1108,22
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

The demand for functional foods and neutraceuticals is on the rise, leaving product development companies racing to improve bioactive compound extraction methods a key component of functional foods and neutraceuticals development. From established processes such as steam distillation to emerging techniques like supercritical fluid technology, Extracting Bioactive Compounds for Food Products: Theory and Applications details the engineering aspects of the processes used to extract bioactive compounds from their food sources.

Covers Bioactive Compounds Found in Foods, Cosmetics, and Pharmaceuticals

Each well-developed chapter provides the fundamentals of transport phenomena and thermodynamics as they relate to the process described, a state-of-the-art literature review, and replicable case studies of extraction processes. This authoritative reference examines a variety of established and groundbreaking extraction processes including:

  • Steam distillation
  • Low-pressure solvent extraction
  • Liquid-liquid extraction
  • Supercritical and pressurized fluid extraction
  • Adsorption and desorption

The acute view of thermodynamic, mass transfer, and economical engineering provided in this book builds a foundation in the processes used to obtain high-quality bioactive extracts and purified compounds. Going beyond the information traditionally found in unit operations reference books, Extracting Bioactive Compounds for Food Products: Theory and Applications demonstrates how to successfully optimize bioactive compound extraction methods and use them to create new and better natural food options."

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
TAYLOR & FRANCIS LTD
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering Series
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781420062373
Rok wydania:
2008
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
464
Waga:
0.81 kg
Wymiary:
23.37 x 16.51 x 2.79
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Extraction and Purification of Bioactive Compounds. Steam Distillation Applied to the Food Industry. Distillation Applied to the Processing of Spirits and Aromas. Low-Pressure Solvent Extraction (Solid–Liquid Extraction, Microwave Assisted and Ultrasound Assisted) from Condimentary Plants. Liquid–Liquid Extraction Applied to the Processing of Vegetable Oil. Supercritical and Pressurized Fluid Extraction Applied to the Food Industry. Concentration of Bioactive Compounds by Adsorption/Desorption.

M. Angela A. Meireles



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia