• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Enigma of Ferment, The: From the Philosopher's Stone to the First Biochemical Nobel Prize » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Enigma of Ferment, The: From the Philosopher's Stone to the First Biochemical Nobel Prize

ISBN-13: 9789812564214 / Angielski / Miękka / 2005 / 172 str.

Ulf Lagerkvist
Enigma of Ferment, The: From the Philosopher's Stone to the First Biochemical Nobel Prize Lagerkvist, Ulf 9789812564214 World Scientific Publishing Company - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Enigma of Ferment, The: From the Philosopher's Stone to the First Biochemical Nobel Prize

ISBN-13: 9789812564214 / Angielski / Miękka / 2005 / 172 str.

Ulf Lagerkvist
cena 96,96
(netto: 92,34 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 96,56
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

This popular account of the history of ferment takes the reader on a fascinating journey from its obscure origins in medieval medicine and alchemy to the modern concept of the enzyme. During the 19th century, the question of the nature of the ferment led to a long and bitter conflict between those that believed in a vital force peculiar to the living cell and those that looked for a more chemical explanation. The book takes an in-depth look at the events of 1897 when Eduard Buchner demonstrated that cell-free extracts of yeast could catalyze alcoholic fermentation, putting an end to "vitalism" and at the same time earning him a Nobel Prize, the first to be awarded for purely biochemical work.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
Science > History
Science > Biochemia
Wydawca:
World Scientific Publishing Company
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789812564214
Rok wydania:
2005
Ilość stron:
172
Waga:
0.38 kg
Wymiary:
24.69 x 16.56 x 1.45
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane
Lagerkvist, Ulf Lagerkvist is retired professor of the Department ... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia