• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Engineering Aspects of Food Emulsification and Homogenization » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Engineering Aspects of Food Emulsification and Homogenization

ISBN-13: 9781466580435 / Angielski / Twarda / 2015 / 331 str.

Petr Dejmek
Engineering Aspects of Food Emulsification and Homogenization Petr Dejmek 9781466580435 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Engineering Aspects of Food Emulsification and Homogenization

ISBN-13: 9781466580435 / Angielski / Twarda / 2015 / 331 str.

Petr Dejmek
cena 1216,95
(netto: 1159,00 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1158,60
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Emulsions are found in a wide variety of food products, pharmaceuticals, paints, and cosmetics, thus emulsification is a truly multidisciplinary phenomenon. Therefore understanding of the process must evolve from the combination of (at least) three different scientific specializations. Engineering Aspects of Food Emulsification and Homogenization describes the state-of-the-art technology and brings together aspects from physical chemistry, fluid mechanics, and chemical engineering. The book explores the unit operations used in emulsification and homogenization processes, using fundamental theory from different fields to discuss design and function of different emulsification techniques. This book summarizes the present understanding of the involved physical chemical processes as well as specific information about the limits and possibilities for the different types of emulsifying equipment. It covers colloidal chemistry and engineering aspects of emulsification and discusses high-energy and low-energy emulsification methods. The chapters highlight low-energy emulsification processes such as membrane emulsification that are now industrially feasible. Dramatically more energy-efficient processes are being developed, and this book clarifies their present limitations, such us scale-up and achievable droplet sizes. The present literature on emulsification is, to a large degree, influenced by the division between physical chemistry, fluid dynamics, and chemical engineering. Written by experts drawn from academia and industry, this book brings those areas together to provide a comprehensive resource that gives a deeper understanding of emulsification and homogenization in food product development."

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Science > Chemia - Fizyczna
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781466580435
Rok wydania:
2015
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
331
Waga:
0.64 kg
Wymiary:
23.4 x 15.6
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Emulsion Fundamentals. Scales and forces. Emulsion formation and stability (droplet formation, recoalescence, creaming, flocculation). Molecule stabilized emulsions. Particle stabilized emulsions. High Energy Processes. Droplet breakup in high pressure homogenizer. High pressure homogenizer design. High pressure homogenisation with micro structured systems. Rotor/stator devices. Ultrasound emulsification. Low Energy Processes. Microchannel devices. Sieve devices. Shirasu Porous Glass Membrane Emulsification.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia