• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

EFFECT OF DIFFERENT COOKING METHODS » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

EFFECT OF DIFFERENT COOKING METHODS

ISBN-13: 9786204983691 / Angielski / Miękka / 76 str.

Nilima Karmakar; KAJAL RAJENDRABHAI PATEL; PRITI FALDU
EFFECT OF DIFFERENT COOKING METHODS Karmakar, Nilima, PATEL, KAJAL RAJENDRABHAI, FALDU, PRITI 9786204983691 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

EFFECT OF DIFFERENT COOKING METHODS

ISBN-13: 9786204983691 / Angielski / Miękka / 76 str.

Nilima Karmakar; KAJAL RAJENDRABHAI PATEL; PRITI FALDU
cena 196,82 zł
(netto: 187,45 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 196,82 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

In the present study four cultivars of black gram NUK-17-02, NUK-17-05,NUK-17-06 and NUK-17-10 were chosen for analysis. The samples were analyzed under four different processed states like raw, boiled, pressure cooking and sprouting. Black gram genotype NUK-17-02 had highest amount of prolamine, sodium, manganese, zinc and sulfur contents compared to other genotypes. Among five black gram genotypes, highest total soluble sugar, non-reducing sugar, calcium and potassium content, were observed in genotype NUK-17-06. In a nutshell pressure cooking method was proved to best method as it could conserve most of the mineral nutrients, protein, protein fractions and sugars.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9786204983691
Ilość stron:
76
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka

Dr. Nilima Karmakar is working as an Assistant Professor since last 9 years in Navsari Agricultural University in Gujarat, India. Her scientific work focusses on legume and tuber crop research. she is interested to work on different types of food processing with these crops.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia