• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Drying in the Dairy Industry: From Established Technologies to Advanced Innovations » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Drying in the Dairy Industry: From Established Technologies to Advanced Innovations

ISBN-13: 9780815359982 / Angielski / Twarda / 2020 / 278 str.

C Le Floch Fouere; Pierre Schuck; Gaëlle Tanguy
Drying in the Dairy Industry: From Established Technologies to Advanced Innovations C L Pierre Schuck Ga 9780815359982 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Drying in the Dairy Industry: From Established Technologies to Advanced Innovations

ISBN-13: 9780815359982 / Angielski / Twarda / 2020 / 278 str.

C Le Floch Fouere; Pierre Schuck; Gaëlle Tanguy
cena 876,20 zł
(netto: 834,48 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 869,02 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

With more than 12M tons of dairy powders produced each year globally the drying sector accounts to a large extent for the processing of milk and whey. This book is a synthetic and complete reference work for researchers in academia and industry exploring innovations in drying in the dairy industry.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Technology & Engineering > Agriculture - General
Technology & Engineering > Fire Science
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Advances in Drying Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780815359982
Rok wydania:
2020
Numer serii:
000798364
Ilość stron:
278
Waga:
0.68 kg
Wymiary:
25.65 x 18.03 x 2.03
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Preface ,1. Spray-Dried dairy products categories, 1.1. Introduction, 1.2. The fundamentals of spray drying process in the production of dairy products, 1.3. Spray-dried dairy powder products, 1.4. Conclusion; 2. Technology, modelling and control of the processing steps, 2.1. Improvement of whey products spray-drying by use of membranes processes, 2.2. Concentration by vacuum evaporation, 2.3. Lactose crystallization for whey, permeate and lactose, 2.4. Homogenization: a key mechanical process in interaction with product to modulate the organization of fat in spray-dried powders, 2.5. Technology, Modelling and Control of the Processing Steps in Spray Drying, 2.6. Agglomeration processes of dairy powders, 2.7. Product Modification in Fluidized Bed Dryer; 3. Powder properties and influencing factors, 3.1. Glass transition and Water activity, 3.2. Caking of dairy powders, 3.3. Whey proteins pre-texturized by heating in dry state, 3.4. Physical properties of spray-dried dairy powders in relation with their flowability and rehydration capacity, 3.5. The microbiology of milk powder processing; 4. Innovations & Prospects, 4.1. Infant and follow-on formulae, 4.2. Lactose Hydrolyzed Milk Powder, 4.3. Properties of non-bovine functional camel milk powder, 4.4. How producing dairy powders without the use of drying chamber?, 4.5. Prediction of spray drying parameters: SD2P® software, 4.6. Spray drying of probiotics: towards a controlled and efficient process; 5. Conclusion - The drying of milk at the laboratory scale: from the industrial need to the scientific challenge, 5.1. Limitations of the drying process at the industrial scale, 5.2. Laboratory investigation of the evaporation in dairy systems, 5.3 Microscopy and microfluidic opportunities for studying the drying of dairy protein droplets



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia