• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Drying and Roasting of Cocoa and Coffee » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Drying and Roasting of Cocoa and Coffee

ISBN-13: 9781138080973 / Angielski / Twarda / 2019 / 356 str.

Ching Lik Hii; Flavio Meira Borem
Drying and Roasting of Cocoa and Coffee Ching Lik Hii Flavio Meira Borem 9781138080973 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Drying and Roasting of Cocoa and Coffee

ISBN-13: 9781138080973 / Angielski / Twarda / 2019 / 356 str.

Ching Lik Hii; Flavio Meira Borem
cena 924,88 zł
(netto: 880,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 881,54 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The drying and roasting of cocoa and coffee beans play critical roles in governing the formation of flavor precursors in the early stage and also development of flavor and aroma in the later stage during processing. Hence, qualities of the finished chocolates and coffee powder products are affected greatly by the dried and roasted beans produced. This book discusses the principles and practices of drying and roasting of cocoa and coffee beans, processing equipment, flavor chemistry, and safety and quality. The book will also include recent scientific studies and developments and also from the authors whom are leading experts in the drying and roasting aspects of cocoa and coffee processing.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Diet & Nutrition - General
Science > Chemistry - Industrial & Technical
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Advances in Drying Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138080973
Rok wydania:
2019
Numer serii:
000798364
Ilość stron:
356
Waga:
0.63 kg
Wymiary:
23.62 x 15.75 x 2.54
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

1. Overview of Cocoa and the Coffee Industry. 2. Drying Principles and Practices of Cocoa Beans. 3. Roasting Equipment for Cocoa Processing. 4. Flavor Development during Cocoa Roasting. 5. The Grading and Quality of Cocoa Beans. 6. Processing and Drying of Coffee. 7. Flavor Development during Postharvest and Treatment of Coffee - A Holistic Approach. 8. Roasting Equipment for Coffee Processing. 9. Flavor Development during Roasting. 10. Quality of the Final Product and Classification of Green Coffee.

Ching Lik Hii, PhD, is Associate Professor in the Department of Chemical and Environmental Engineering and also Head of the Food and Pharmaceutical Engineering reserach group. Dr Hii is a chartered member of the Institution of Chemical Engineers (MIChemE), chartered engineer of the Engineering Council UK (CEng) and Fellow of the Higher Education Academy UK (FHEA).

Flávio Meira Borém, PhD, is an agronomist and Full Professor at the Federal University of Lavras and the editor of the Journal of Coffee Science. He is an international cupping judge of coffee certified by the "Specialty Coffee Association of America" (SCAA) and Q-Grader certified by the "Coffee Quality Institute" (CQI).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia