• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Differential Scanning Calorimetry: Applications in Fat and Oil Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Differential Scanning Calorimetry: Applications in Fat and Oil Technology

ISBN-13: 9781466591523 / Angielski / Twarda / 2014 / 301 str.

Emma Chiavaro
Differential Scanning Calorimetry: Applications in Fat and Oil Technology Emma Chiavaro 9781466591523 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Differential Scanning Calorimetry: Applications in Fat and Oil Technology

ISBN-13: 9781466591523 / Angielski / Twarda / 2014 / 301 str.

Emma Chiavaro
cena 1064,33
(netto: 1013,65 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1032,66
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Differential Scanning Calorimetry: Applications in Fat and Oil Technology provides a complete summary of the scientific literature about differential scanning calorimetry (DSC), a well-known thermo-analytical technique that currently has a large set of applications covering several aspects of lipid technology. The book is divided into three major sections. The first section covers the applications of DSC to study cooling and heating profiles of the main source of oils and fats. The second is more theoretical, discussing the application of DSC coupled to related thermal techniques and other physical measurements. And the third covers specific applications of DSC in the field of quality evaluation of palm, palm kernel, and coconut oils and their fractions as well as of some other important aspects of lipid technology such as shortening and margarine functionality, chocolate technology, and food emulsion stability. This book is a helpful resource for academicians, food scientists, food engineers and technologists, food industry operators, government researchers, and regulatory agencies.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781466591523
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
301
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Recent and New Perspectives from DSC Application on Vegetable Oils and Fats. Application of DSC in Oil and Fats Technology: Coupling with Other Thermal and Physical Approaches. DSC in Food Technology: Palm Products, Lipid Modification, Emulsion Stability.

Edited by





Emma Chiavaro is an associate professor in food science and technology at the Department of Food Science in the University of Parma, Italy. She obtained a specialization degree in food chemistry and technology from the University of Parma and a PhD in food of animal origin inspection from the University of Naples Federico II in Italy. Her research areas include differential scanning calorimetry for the evaluation of thermal properties of food, the technology of oils and fats, and the processing aspects of food composition, formulation, shelf life, and stability. Dr. Chiavaro is part of the editorial board or a reviewer for more than 30 scientific journals. She is also the author of 70 publications in international peer-reviewed journals.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia