• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Dictionary of Nutrition and Food Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Dictionary of Nutrition and Food Technology

ISBN-13: 9780820602141 / Angielski / Twarda / 1976 / 260 str.

London) Arnold E. Bender (both of University College
Dictionary of Nutrition and Food Technology Arnold E. Bender (both of University College, London) 9780820602141 Chemical Publishing Co Inc.,U.S. - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Dictionary of Nutrition and Food Technology

ISBN-13: 9780820602141 / Angielski / Twarda / 1976 / 260 str.

London) Arnold E. Bender (both of University College
cena 596,00
(netto: 567,62 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 594,35
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

The study of food as included in the combined subjects of nutrition and food science and technology involves a wide variety of basic sciences ranging from chemistry and biochemistry to microbiology and engineering. Consequently many technical terms and abbreviations are involved. At the same time the rapidly growing interest in the subject is shared by specialists from many fields such as sociology, medicine, agriculture and commerce. The purpose of this dictionary is to assist the specialist from one field to understand the technical terms used by the variety .of specialists in the food fields. Successive editions have become larger with the broadening scope of the subject matter, changes in policy such as the inclusion of proprietary names, the updating of information, and the introduction by official bodies of defined terminology. In the present edition the energy content of foods is expressed in both joules and calories, and vitamins are expressed, where appropriate, in both micrograms and international units."

The study of food as included in the combined subjects of nutrition and food science and technology involves a wide variety of basic sciences ranging from chemistry and biochemistry to microbiology and engineering. Consequently many technical terms and abbreviationsare involved. At the same time the rapidly growing interest in the subject is shared by specialists from many fields such as sociology, medicine, agriculture and commerce. The purpose of this dictionary is to assist the specialist from one field to understand the technical terms used by the variety ·of specialists in the food fields. Successive editions have become larger with the broadening scope of the subject matter, changes in policy such as the inclusion of proprietary names, the updating of information, and the introduction by official bodies of defined terminology. In the present edition the energy content of foods is expressed in both joules and calories,and vitamins are expressed, where appropriate, in both micrograms and international units.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Food Content Guides
Cooking > Reference
Wydawca:
Chemical Publishing Co Inc.,U.S.
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780820602141
Rok wydania:
1976
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
260
Waga:
0.55 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 1
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia