• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Dairy Chemistry and Biochemistry » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Dairy Chemistry and Biochemistry

ISBN-13: 9783319374369 / Angielski / Miękka / 2016 / 584 str.

P. F. Fox; T. Uniacke-Lowe; Paul L. H. McSweeney
Dairy Chemistry and Biochemistry P. F. Fox T. Uniacke-Lowe Paul L. H. McSweeney 9783319374369 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Dairy Chemistry and Biochemistry

ISBN-13: 9783319374369 / Angielski / Miękka / 2016 / 584 str.

P. F. Fox; T. Uniacke-Lowe; Paul L. H. McSweeney
cena 262,25 zł
(netto: 249,76 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 250,57 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

It also covers heat-induced changes in milk, the use of exogenous enzymes in dairy processing, principal physical properties of milk, bioactive compounds in milk and comparison of milk of different species.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > General
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783319374369
Rok wydania:
2016
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
584
Waga:
0.83 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 3.1
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1.Production and Utilization of Milk.- 2.Lactose.- 3.Milk Lipids.- 4.Milk Proteins.- 5.Salts of Milk.- 6.Vitamins in Milk and Dairy Products.- 7.Water in Milk and Dairy Products.- 8.Physical Properties of Milk.- 9.Heat-induced changes in Milk.- 10.Enzymology of Milk and Dairy Products.- 11. Biologically Active Compounds in Milk.- 12.Chemistry and Biochemistry of Cheese.- 13.Chemistry and Biochemistry of Fermented Milk Products.

P. F. Fox, Emeritus Professor of Food Chemistry.

T. Uniacke-Lowe, Senior Technical Officer.

P. L. H. McSweeney, Professor of Food Chemistry.

 J. A. O’ Mahony, Lecturer in Food Chemistry, all at the School of Food and Nutritional Sciences, University College, Cork, Ireland.

This book is the most comprehensive introductory text on the chemistry and biochemistry of milk. It provides a comprehensive description of the principal constituents of milk (water, lipids, proteins, lactose, salts, vitamins, indigenous enzymes) and of the chemical aspects of cheese and fermented milks and of various dairy processing operations. It also covers heat-induced changes in milk, the use of exogenous enzymes in dairy processing, principal physical properties of milk, bioactive compounds in milk and comparison of milk of different species.  This book is designed to meet the needs of senior students and dairy scientists in general.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia