• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Culinology: The Intersection of Culinary Art and Food Science » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Culinology: The Intersection of Culinary Art and Food Science

ISBN-13: 9780470481349 / Angielski / Twarda / 2016 / 432 str.

Research Chefs Association
Culinology: The Intersection of Culinary Art and Food Science Research Chefs Association 9780470481349 John Wiley & Sons - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Culinology: The Intersection of Culinary Art and Food Science

ISBN-13: 9780470481349 / Angielski / Twarda / 2016 / 432 str.

Research Chefs Association
cena 595,60 zł
(netto: 567,24 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 589,51 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Culinology: The Intersection of Culinary Art and Food Science will demonstrate how the disciplines of culinary arts and food science work hand in hand in the research and development of new manufactured food products for the commercial, retail, and foodservice industries. It will be the authoritative source that will add value and relevance to this growing discipline and its practitioners. Integrating culinary arts with food science and technology, this book provides the best strategy for developing successful food products on a large scale. Real-world applications and business models ground the book and clearly illustrate how the concepts and theories work in business and industry.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Reference
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
John Wiley & Sons
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780470481349
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
432
Waga:
1.26 kg
Wymiary:
22.4 x 28.7 x 2.1
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Glosariusz/słownik
Wydanie ilustrowane

Foreword

Preface: So What the Heck is Culinology®, Anyway?

Acknowledgements

Chapter 1: The Business of New Product Development and The Role of the Culinology® Professional

Chapter 2: The Principles of Food Science

Chapter 3: Applying Food Science to Cooking

Chapter 4: Protein–Based Foods: Introduction and Red Meats

Chapter 5: Protein–Based Foods: Poultry

Chapter 6: Protein–Based Foods: Seafood

Chapter 7: Protein–Based Foods: Vegetable Sources of Protein and Protein Complementation

Chapter 8: Carbohydrate–Based Foods

Chapter 9: Lipid–Based Foods

Chapter 10: Egg and Milk–Based Foods

Chapter 11: Fermentation

Chapter 12: Food Additives

Chapter 13: Food Safety and Spoilage

Chapter 14: Shelf Life Extension

Chapter 15: Food Packaging

Chapter 16: Developing Nutritious Food Products

Chapter 17: Sensory Evaluation

Chapter 18: Culinology® Applications in Food Processing From the Chef s and Food Scientist s Perspective

Chapter 19: Commercializing the Culinary Gold Standard

Chapter 20: Government Regulations and Labeling

Glossary

Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia