• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Cooking Plain, Illinois Country Style » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Cooking Plain, Illinois Country Style

ISBN-13: 9780809330737 / Angielski / Miękka / 2011 / 288 str.

Helen Walker Linsenmeyer; Bruce Kraig
Cooking Plain, Illinois Country Style Helen Walker Linsenmeyer Bruce Kraig 9780809330737 Southern Illinois University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Cooking Plain, Illinois Country Style

ISBN-13: 9780809330737 / Angielski / Miękka / 2011 / 288 str.

Helen Walker Linsenmeyer; Bruce Kraig
cena 77,99 zł
(netto: 74,28 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 72,37 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

"Cooking Plain, Illinois Country Style "by Helen Walker Linsenmeyer presents a collection of family recipes created prior to 1900 and perfected from generation to generation, mirroring the delicious and distinctive kind of cookery produced by the mix of people who settled the Illinois Country during this period. Some recipes reflect a certain New England or Southern influence, while others echo a European heritage. All hark back to a simpler style of living, when cooking was plain yet flavorful. The recipes specify the use of natural ingredients (including butter, lard, and suet) rather than synthetic or ready-mixed foods, which were unavailable in the 1800s. Cooking at the time was pure and unadulterated, and portions were large. Strength-giving food was essential to health and endurance; thus fare was pure, hearty, flavorful, and wholesome. The many treasures of "Cooking Plain, Illinois Country Style "include basic recipes for mead, originally served to the militiamen of Jackson County; sumac lemonade, made the Indian way; root beer, as it was originally made; soups of many kinds from wholesome vegetable to savory sorrel leaf, enjoyed by the Kaskaskia French; old-fashioned fried beefsteak, classic American pot roast and gravy, as well as secret marinades to tenderize the tougher but more flavorful cuts of meat; methods for preparing and cooking rabbit, squirrel, wild turkey, venison, pheasant, rattlesnake, raccoon, buffalo, and fish; over one hundred recipes for wheat breads, sweet breads, corn breads, and pancakes; an array of delectable desserts and confections, including puddings, ice cream, taffy, and feathery-light cakes and pies; sections on the uses of herbs, spices, roots, and weeds; instructions for making sausage, jerky, and smoked fish and for drying one s own fruits and vegetables; and household hints on everything from making lye soap to cooking for the sick. And there are extra-special nuggets, too, for Mrs. Linsenmeyer laces her cookbook with interesting biographical notes on a number of the settlers and the origin of many of the foods they used. There is also a wealth of historical information on lifestyles and cooking before 1900, plus helpful tips on the use of old-fashioned cooking utensils. A working cookbook complete in its coverage of every area of food preparation, "Cooking Plain, Illinois Country Style "will be used and treasured as much today as its recipes were by families of an earlier century. The recipes are not gourmet, but they are certain to please today s cooks, especially those interested in using local ingredients and getting back to a more natural way of cooking and eating."

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - American - Middle Western States
Cooking > Methods - General
Cooking > Courses & Dishes - General
Wydawca:
Southern Illinois University Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780809330737
Rok wydania:
2011
Ilość stron:
288
Waga:
0.45 kg
Wymiary:
23.88 x 16.51 x 2.03
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Glosariusz/słownik
Linsenmeyer, Helen Walker Helen Walker Linsenmeyer, writer and homemaker, is... więcej >
Kraig, Bruce BRUCE KRAIG is Professor of History and Humanities... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia