• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Continuous Thermal Processing of Foods: Pasteurization and Uht Sterilization » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Continuous Thermal Processing of Foods: Pasteurization and Uht Sterilization

ISBN-13: 9780834212596 / Angielski / Twarda / 2000 / 447 str.

Michael Lewis; N. J. Heppell; M. Lewis
Continuous Thermal Processing of Foods: Pasteurization and Uht Sterilization Lewis, Michael J. 9780834212596 Aspen Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Continuous Thermal Processing of Foods: Pasteurization and Uht Sterilization

ISBN-13: 9780834212596 / Angielski / Twarda / 2000 / 447 str.

Michael Lewis; N. J. Heppell; M. Lewis
cena 1328,44
(netto: 1265,18 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1272,31
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

This new book updates and expands Harold Burton's classic book, UHT Processing of Milk and Milk Products, to provide comprehensive, state-of-the-art coverage of thermal processing of liquid and particulate foods. The food products covered now include soups, sauces, fruit juices, and other beverages, in addition to milk and milk products. Pasteurization, sterilization, and aseptic processing are all discussed, with emphasis on the underlying principles and problems of heat treatment of more viscous fluids, where streamline flow conditions are likely to prevail, and of products containing particles. Pasteurization and heat treatments designed to further extend the shelf life of pasteurized products are also discussed, and the pasteurization and sterilization processes are compared to highlight similarities and differences. Throughout, factors influencing the safety and quality of heated foods are emphasized. This book contains over 100 illustrations and 50 tables, as well as extensive cross-referencing and a comprehensive reference section.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Aspen Publishers
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780834212596
Rok wydania:
2000
Wydanie:
2000
Numer serii:
000156611
Ilość stron:
447
Waga:
1.03 kg
Wymiary:
26.11 x 18.34 x 2.9
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"Lewis and Heppell have provided a review of pasteurisation and UHT processes that is well organised and built on a foundation of engineering and thermobacteriological principles. The literature is thoroughly covered and clearly summarised. Particular attention is given to the thermal sensitivities and resistances of various micro-organisms found in raw and processed foods and within the processing environment. The engineering principles in the book are carefully and thoroughly explained and will be valuable to graduate students conducting research in the field as well as processors interested in optimising the safety and quality of their product."

- C.R. Ross, Journal of the Science of Food and Agriculture, Volume 82, Issue 4, March 2002

Introduction. Kinetics for Microorganism Death and Changes in Biochemical Components. Continuous-Flow Thermal Processing Plant. Continuous-Flow Thermal Processing of Viscous and Particulate Liquids. Pasteurization. Sterilization. Packaging Systems. Fouling, Cleaning and Disinfecting. Storage. Quality Assurance.

Lewis, Michael Michael Lewis, PhD, is the University Distinguishe... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia