• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Chemical and Biological Properties of Food Allergens » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Chemical and Biological Properties of Food Allergens

ISBN-13: 9781420058550 / Angielski / Twarda / 2009 / 447 str.

Lucjan Jedrychowski
Chemical and Biological Properties of Food Allergens Lucjan Jedrychowski 9781420058550 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Chemical and Biological Properties of Food Allergens

ISBN-13: 9781420058550 / Angielski / Twarda / 2009 / 447 str.

Lucjan Jedrychowski
cena 922,99
(netto: 879,04 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 906,73
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

In the U.S. alone, severe food-related allergic reactions account for an estimated 30,000 emergency room visits and 150 deaths per year unsettling statistics for food product developers and manufacturers who are charged with ensuring food safety and quality throughout the entire farm-to-table production chain. Providing the clear-cut information necessary to conduct an effective allergen risk analysis, Chemical and Biological Properties of Food Allergens comprehensively examines the chemical, analytical, technological, and medical aspects of food allergies and the growing problem of cross-contact contamination during product processing. With contributions from an international team of research specialists, the book explains the basic mechanisms of allergenic reactions in humans, the molecular background of these mechanisms, and the problems of food tolerance and intolerance. It also discusses the issues related to common treatments of food allergies and the narrow groups into which they are categorized. Covering the most important recognized allergens in the U.S. and the EU, this resource also explores cutting-edge technological and biotechnological ways to lower the immuno-reactive and allergenic properties of foods. Chemical and Biological Properties of Food Allergens evaluates the current research literature in a concise format a must for food product developers and biochemists. "

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781420058550
Rok wydania:
2009
Numer serii:
000251703
Ilość stron:
447
Waga:
0.45 kg
Wymiary:
23.37 x 15.75 x 1.78
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Molecular, Cellular, and Physiological Mechanisms of Immunological Hyporesponsiveness/Sensitization to Food. Immunomodulating Properties of Food Components. Methods for Detection of Food Allergens. Recombinant Food Allergens and Their Role in Immunoassay and Immunotherapy. General Characteristics of Food Allergens. Milk Allergens. Egg Allergens. Fish Allergens. Seafood Allergen Overview: Focus on Crustacea. Nut Allergens. Peanut (Arachis hypogea) Allergens. Soy (Glycine max) Allergens. Wheat (Triticum aestivum) Allergens. Short Characteristics of the Other Important Food Allergens. Risk Analysis of Food Allergens.

Lucjan Jedrychowski, Polish Academy of Sciences, Olsztyn



Harry Wichers, Agrotech & Food Sciences Group, Wageningen, The Netherlands



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia