• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Chemical Senses: Receptor Events and Transduction in Taste and Olfaction » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Chemical Senses: Receptor Events and Transduction in Taste and Olfaction

ISBN-13: 9780824781620 / Angielski / Twarda / 1989 / 560 str.

G. Brand Joseph; Joseph G. Brand; John H. Teeter
Chemical Senses: Receptor Events and Transduction in Taste and Olfaction Brand, Joseph G. 9780824781620 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Chemical Senses: Receptor Events and Transduction in Taste and Olfaction

ISBN-13: 9780824781620 / Angielski / Twarda / 1989 / 560 str.

G. Brand Joseph; Joseph G. Brand; John H. Teeter
cena 1216,95 zł
(netto: 1159,00 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1158,60 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This book focuses on the initial biochemical and biophysical aspects of taste and olfaction. It is intended for a wide audience, both those already familiar with the chemical senses and those biochemists and neuro-biologists interested in gaining an appreciation of this rapidly expanding discipline.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Chemistry & Biotechnology
Medical > Neuroscience
Technology & Engineering > Food Science - Food Packaging & Processing
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Chemical Senses
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824781620
Rok wydania:
1989
Numer serii:
000324903
Ilość stron:
560
Waga:
0.86 kg
Wymiary:
20.93 x 14.12 x 3.15
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

The Transduction of Biological Signals: Focus on Phospholipase A2 Part I: Biochemical Events in Taste Reception and Transduction 1. Stimulus-Evoked Transepithelial Lingual Currents and the Gustatory Neural Response: Implications for Transduction and Adaptation 2. Receptor Site Specificity in Taste: Characterization of Amino Acid Taste Receptors from the Cutaneous Taste System of Ictalurus punctatus 3. Chemical Stimulus Discrimination by Specific and Nonspecific Receptor Mechanisms and Their Transduction Sequences 4. Second-Messenger Events in Taste Part II: Ionic Mechanisms of Taste Cell Activation 5. Ionic Mechanisms of the Resting Potential and Quinine-Induced Receptor Potential in Frog Taste Cells 6. Ion Channels and Taste Transduction 7. Ionic Currents in Taste Cells and Reconstituted Taste Epithelial Membranes 8. Chemoreception of Salt Taste: The Blockage of Stationary Sodium Currents by Amiloride in Isolated Receptor Cells and Excised Membrane Patches 9. Mechanism of Sour Taste Transduction in Mudpuppy Taste Cells Part III: Biochemical Events in Olfactory Reception and Transduction 10. Structure/Activity Studies and Characterization of an Odorant-Binding Protein 11. Odorant-Binding Protein: Sequence Analysis and Localization Suggest an Odorant Transport Function 12. Biochemistry of Purinergic Olfaction: The Importance of Nucleotide Dephosphorylation 13. Receptor-Activated Chemosensory Enzyme Cascades 14. Second-Messenger Signalling Mechanisms in Olfaction Part IVA: Ionic Mechanisms of Olfactory Transduction 15. A Role for Cyclic AMP in Olfactory Transduction 16. Cyclic Nucleotide-Gated Electrical Activity in Olfactory Receptor Cells 17. Excitation by Odorants of Olfactory Receptor Cells: Molecular Interactions at the Ciliary Membrane 18. Stimulus-Driven Chemosensory Membrane Channels on Crayfish Sensory Cells 19. Activation of Lobster Olfactory Receptor Cells by Complex Stimuli: Evidence for Multiple Conductance Pathways Part IVB: Ionic Mechanisms of Olfactory Transduction 20. Odor Detection and Discrimination: Can Isolated Olfactory Receptor Neurons Smell? 21. Channel Activities in In Vivo and Isolated Olfactory Receptor Cells 22. Ionic Mechanisms Underlying the Olfactory Response 23. Voltage-and Cyclic Nucleotide-Gated Currents in Isolated Olfactory Receptor Cells Part V: Conclusion 24. Summation of the Conference

Joseph G. Brand, John H. Teeter, Robert H. Cagan, Morley R. Kare



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia