• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Caracterizacion Multivariada de La Leche Cruda » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Caracterizacion Multivariada de La Leche Cruda

ISBN-13: 9783659035517 / Hiszpański / Miękka / 2012 / 60 str.

Luz Mercedes Botero Arango; Melba L. Vertel M.; Lisbeth Fl Rez P.
Caracterizacion Multivariada de La Leche Cruda Luz Mercedes Boter Melba L. Verte Lisbeth F 9783659035517 Editorial Acad Mica Espa Ola - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Caracterizacion Multivariada de La Leche Cruda

ISBN-13: 9783659035517 / Hiszpański / Miękka / 2012 / 60 str.

Luz Mercedes Botero Arango; Melba L. Vertel M.; Lisbeth Fl Rez P.
cena 130,02 zł
(netto: 123,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 130,02 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

El objetivo del presente trabajo fue caracterizar calidad composicional, higienica y sanitaria de leche cruda entregada en epoca seca por proveedores asociados a la Cooperativa Agropecuaria de Galeras (Sucre). El analisis de varianza y las pruebas de comparacion de promedios para variables sanitarias y composicionales se basaron en el diseno experimental bloques completos aleatorizados (tratamientos: clasificacion de hatos ganaderos; bloques: fincas muestreadas). Para tipificar hatos de acuerdo a buenas practicas de manejo de ordeno y causas de contaminacion en leche cruda utilizaron analisis descriptivos multivariados. La certificacion de hatos ganaderos se evaluo con estadistica univariada. El recuento de aerobios mesofilos mostro diferencias significativas, mayores valores en hatos pequenos-grandes (superando rangos permitidos). Los resultados generales mostraron bajos niveles tecnologicos de las fincas asociadas (infraestructura y practicas de manejo), aunque la leche producida presenta buenos porcentajes en su composicion. La incidencia de mastitis fue alta (> 20%)."

El objetivo del presente trabajo fue caracterizar calidad composicional, higiénica y sanitaria de leche cruda entregada en época seca por proveedores asociados a la Cooperativa Agropecuaria de Galeras (Sucre). El análisis de varianza y las pruebas de comparación de promedios para variables sanitarias y composicionales se basaron en el diseño experimental bloques completos aleatorizados (tratamientos: clasificación de hatos ganaderos; bloques: fincas muestreadas). Para tipificar hatos de acuerdo a buenas prácticas de manejo de ordeño y causas de contaminación en leche cruda utilizaron análisis descriptivos multivariados. La certificación de hatos ganaderos se evaluó con estadística univariada. El recuento de aerobios mesófilos mostró diferencias significativas, mayores valores en hatos pequeños-grandes (superando rangos permitidos). Los resultados generales mostraron bajos niveles tecnológicos de las fincas asociadas (infraestructura y prácticas de manejo), aunque la leche producida presenta buenos porcentajes en su composición. La incidencia de mastitis fue alta (> 20%).

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Juvenile Nonfiction > Cooking & Food
Wydawca:
Editorial Acad Mica Espa Ola
Język:
Hiszpański
ISBN-13:
9783659035517
Rok wydania:
2012
Ilość stron:
60
Waga:
0.10 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.36
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Los autores de este libro son: Luz Mercedes Botero Arango y Melba Liliana Vertel Morinson, docentes-investigadoras de la Universidad de Sucre; Lisbeth Flórez Pérez y Javier Medina Payares, zootecnistas egresados de la Universidad de Sucre.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia