• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Biopolymers for Food Design: Volume 20 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Biopolymers for Food Design: Volume 20

ISBN-13: 9780128114490 / Angielski / Miękka / 2018 / 536 str.

Grumezescu, Alexandru Mihai
Biopolymers for Food Design: Volume 20 Grumezescu, Alexandru Mihai 9780128114490 Handbook of Food Bioengineering - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Biopolymers for Food Design: Volume 20

ISBN-13: 9780128114490 / Angielski / Miękka / 2018 / 536 str.

Grumezescu, Alexandru Mihai
cena 574,52
(netto: 547,16 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 574,52
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Biopolymers for Food Design, Volume 20 in the Handbook of Bioengineering series, describes how biopolymers have made a major impact in the food industry, from food design, to food control and safety. Biopolymers can be used in the development of novel nutritional alternatives, to replace difficult to obtain food products, or for foods inaccessible or inappropriate for a particular population (i.e. allergic to specific components). In addition, some polymers can be used as functional ingredients, and can also represent efficient scaffolds for food ingredients with therapeutic values. This valuable reference is ideal for those looking for new solutions for the food industry.

  • Presents common biopolymers and their applications in food bioengineering, from food design, to control and safety
  • Identifies how the use of certain biopolymers can result in faster production time and reduced costs
  • Includes cutting-edge technologies used in research for food design and other food-related applications
  • Discusses the use of biopolymers in food packaging, shelf-life extension, and the creation of novel food products

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Handbook of Food Bioengineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128114490
Rok wydania:
2018
Ilość stron:
536
Waga:
0.90 kg
Wymiary:
23.5 x 19.1 x 2.77
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

1. Biopolymers in Food Industry 2. Improving technological properties of biopolymers by dynamic high-pressure processing 3. Biopolymers for fat-replaced foods design 4. Microbial Polysaccharides in Food Industry 5. Dietary fibers in modern food production: A special perspective with beta-glucans 6. Cold- and heat-gelling biopolymers in food texture control 7. Application of Biopolymers in Microencapsulation Processes 8. Biopolymer packaging materials for food shelf-life prolongation 9. Functionality of starch derivatives in bakery and confectionery products 10. Fabrication and modification of novel biopolymer films to design bioactive delivery systems and stable food emulsions 11. New derivatives of modified starch for food technology 12. Nanostructuring Biopolymers for Improved Food Quality and Safety 13. Applications of alginate as a functional food ingredient 14. Present and future of (bio)degradable polymers for food packaging application 15. Chitosan applications in food industry



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia