• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Bioactive Polyphenols from Wine Grapes » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Bioactive Polyphenols from Wine Grapes

ISBN-13: 9781461469674 / Angielski / Miękka / 2013 / 66 str.

Jeffrey A. Stuart; Ellen L. Robb
Bioactive Polyphenols from Wine Grapes Jeffrey A. Stuart Ellen L. Robb 9781461469674 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Bioactive Polyphenols from Wine Grapes

ISBN-13: 9781461469674 / Angielski / Miękka / 2013 / 66 str.

Jeffrey A. Stuart; Ellen L. Robb
cena 200,77
(netto: 191,21 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Is red wine good for you? And if so, why? How much? And what are the actual benefits? This addition to the SpringerBriefs in Cell Biology series thoroughly but succinctly answers these questions. It covers the biochemistry, health benefits and therapeutic potential of wine grapes. It begins with an overview of phytoalexin production in Vitis vinifera (Common Grape Vine), detailing the relationship of resveratrol to analogues such as pterostilbene, piceid and the viniferins (resveratrol oligomers). The discussion then turns to the hundreds of reports linking resveratrol and related grape vine polyphenols to various beneficial health effects especially cardio- and cerebro- vascular, metabolic, anti-inflammatory and more. Also addressed are the numerous intracellular mechanisms that have been shown to mediate the effects of these compounds in mammalian cells and tissues. Finally, the authors discuss aspects of polyphenol bioavailability and how this will influence choices taken for delivering these compounds as nutritional supplements. A brief chapter containing general conclusions and prospectus rounds out the information. ​

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biochemia
Science > Biologia molekularna
Science > Cytologia
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Springerbriefs in Cell Biology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461469674
Rok wydania:
2013
Wydanie:
2013
Numer serii:
000464419
Ilość stron:
66
Waga:
0.14 kg
Wymiary:
23.8 x 15.4 x 0.6
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Resveratrol and its Derivatives as Phytoalexins.- Health Effects of Resveratrol and its Derivatives.- Cellular and Molecular Mechanisms of Resveratrol and its Derivatives.- Bioavailability of Resveratrol, Pterostilbene, and Piceid.- General Discussion and Future Considerations.

Dr. Jeffrey A. Stuart is CCOVI Fellow and Associate Professor of Biological Sciences at Brock University in Ontario, Canada. He received both his BSc in Biology and his PhD in Zoology at University of Guelph, in Ontario. He teaches Human Physiology, Cell Physiology and Bioenergetics. His research interest focuses mainly on biological activities of resveratrol and other red-wine polyphenols and the molecular mechanisms underlying longevity. Ellen L. Robb is a PhD candidate in Biology. In 2009, she won the Vanier Canada Graduate Scholarship to use in pursuing her studies into the cellular mechanisms underlying the positive health effects of resveratrol, an active ingredient in red wine. She has worked in Dr. Stuart's lab since 2006.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia