• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Basic Protocols in Enology and Winemaking » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Basic Protocols in Enology and Winemaking

ISBN-13: 9781071630877 / Angielski / Twarda / 2023 / 400 str.

Maurício Bonatto Machado de Castilhos
Basic Protocols in Enology and Winemaking Maur?cio Bonatto Machad 9781071630877 Humana - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Basic Protocols in Enology and Winemaking

ISBN-13: 9781071630877 / Angielski / Twarda / 2023 / 400 str.

Maurício Bonatto Machado de Castilhos
cena 887,69 zł
(netto: 845,42 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 848,19 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This volume details methods using classical apparatus and mechanisms to study enology and winemaking. Chapters guide readers through protocols on titration, distillation, spectrophotometry, advanced methods applying High-Performance Liquid Chromatography with Mass Spectrometry (HPLC-MSn), Gas Chromatography coupled with Mass Spectrometry (GC-MS) and Nuclear Magnetic Resonance (NMR).Authoritative and cutting-edge,Basic Protocols in Enology and Winemakingaims to be a useful and practical guide to new researchers and experts looking to expand their knowledge.

This volume details methods using classical apparatus and mechanisms to study enology and winemaking. Chapters guide readers through protocols on titration, distillation, spectrophotometry, advanced methods applying High-Performance Liquid Chromatography with Mass Spectrometry (HPLC-MSn), Gas Chromatography coupled with Mass Spectrometry (GC-MS) and Nuclear Magnetic Resonance (NMR).Authoritative and cutting-edge, Basic Protocols in Enology and Winemaking aims to be a useful and practical guide to new researchers and experts looking to expand their knowledge. 

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Humana
Seria wydawnicza:
Methods and Protocols in Food Science
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781071630877
Rok wydania:
2023
Wydanie:
2023
Numer serii:
001215029
Ilość stron:
400
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Total and volatile acidity: traditional and advanced methods

Lia Lucia Sabino and Maurício Bonatto Machado de Castilhos

 

2. Alcohol content: traditional and advanced methods

Fernanda Cosme, Luís Filipe-Ribeiro, and Fernando M. Nunes

 

3. Total and reducing sugars: traditional and advanced methods

Aline Alberti, Acácio Antonio Ferreira Zielinski, and Alessandro Nogueira

 

4. Total phenolic content: traditional methods

Maurício Bonatto Machado de Castilhos, Lia Lucia Sabino, Matheus Felipe de Oliveira Silva, Danieli Cristina Alves, Maria Eduarda da Mata Martins, Letícia Barbosa de Melo, and  Leda Atílio Pita

 

5. Color indexes: Traditional and advanced methods

Carolina Pavez Moreno, Natalia Brossard, and Edmundo Bordeu

 

6. Anthocyanin identification and quantitation by High Performance Liquid Chromatography coupled with Mass Spectrometry (HPLC-MSn)

Maurício Bonatto Machado de Castilhos, Sergio Gómez-Alonso, and Esteban García-Romero

 

7. Flavonol identification and quantitation by High Performance Liquid Chromatography coupled with Mass Spectrometry (HPLC-MSn)

Sergio Gómez-Alonso, Tania Paniagua-Martínez, and José Pérez-Navarro

 

8. Flavan-3-ol (flavanol) identification by quantitation by High Performance Liquid Chromatography coupled with Mass Spectrometry (HPLC-MSn)

Juliane Barreto de Oliveira, Celso Guarani Ruiz de Oliveira, and Giuliano Elias Pereira

 

9. Hydroxybenzoic and hydroxycinnamic acid derivatives (HCAD) identification and quantitation by High Performance Liquid Chromatography coupled with Mass Spectrometry (HPLC-MSn)

Sergio Gómez-Alonso, Tania Paniagua-Martínez, and José Pérez-Navarro

 

10. Stilbene identification and quantitation by High Performance Liquid Chromatography coupled with Mass Spectrometry (HPLC-MS)

Eduardo Boido, Romina Curbelo, Luisina Rodríguez, Danilo Davyt, Eduardo Dellacassa, and Laura Fariña

 

11. Analysis of the free and bound fraction of volatile compounds in musts and wines by GC/MS. Results interpretation from the sensory point of view by OAV technique

Pedro Miguel Izquierdo-Cañas, Sergio Gómez-Alonso, and Esteban García-Romero

 

12. Identification of wine compounds by Nuclear Magnetic Resonance

Werner F. Brandão, Gilson C. Santos Júnior, Fabio C. L. Almeida, Icaro P. Caruso, Gisele C. de Amorim, and Marcel M. L. da Cunha

13. Ethanol suppression on wine analysis using Nuclear Magnetic Resonance (NMR)

Icaro P. Caruso, Fabio C. L. Almeida, Isabella O. Lourenço, Marcel M. L. da Cunha, Werner F. Brandão, and Gisele C. Amorim

 

14. Methods to determine biogenic amines in wine by RP-HPLC

Fernanda Cosme, Juliana Milheiro, Leonor C. Ferreira, Luís Filipe-Ribeiro, and Fernando M. Nunes

This volume details methods using classical apparatus and mechanisms to study enology and winemaking. Chapters guide readers through protocols on titration, distillation, spectrophotometry, advanced methods applying High-Performance Liquid Chromatography with Mass Spectrometry (HPLC-MSn), Gas Chromatography coupled with Mass Spectrometry (GC-MS) and Nuclear Magnetic Resonance (NMR).

 

Authoritative and cutting-edge, Basic Protocols in Enology and Winemaking aims to be a useful and practical guide to new researchers and experts looking to expand their knowledge. 



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia