• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Bacteriocinas de Bacterias Lacticas » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Bacteriocinas de Bacterias Lacticas

ISBN-13: 9783659040580 / Hiszpański / Miękka / 2012 / 64 str.

Mirta Cristina Lasagno
Bacteriocinas de Bacterias Lacticas Mirta Cristina Lasagno 9783659040580 Editorial Acad Mica Espa Ola - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Bacteriocinas de Bacterias Lacticas

ISBN-13: 9783659040580 / Hiszpański / Miękka / 2012 / 64 str.

Mirta Cristina Lasagno
cena 129,41
(netto: 123,25 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 129,72
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

En la actualidad hay una tendencia al consumo de alimentos sin conservantes quimicos y las bacterias del acido lactico con sus bacteriocinas permiten una significativa reduccion en el nivel de aditivos quimicos obteniendose alimentos mas sanos. Ademas representan una herramienta adicional para prevenir enfermedades de transmision alimentaria. Se estudiaron bacterias lacticas aisladas de leche, lactosuero y quesos artesanales de la provincia de Cordoba y se seleccionaron 3 bacterias con propiedades antagonicas, dos cepas de Enterococcus durans S2 y S6 y otra de Enterococcus hirae, S3. La accion inhibitoria se adjudico a sustancias tipo bacteriocinas de naturaleza peptidica, termorresistentes, estables en un amplio rango de pH, mostrando mayor actividad a pH acido. Estas bacteriocinas inhibieron el crecimiento de Listeria monocytogenes, Bacillus cereus Clostridium perfringens, y 2 cepas de Staphylococcus aureus, productoras de enterotoxina tipo A y B respectivamente, asociados a enfermedades trasmitidas por alimentos. Este estudio resulta muy util para la industria alimenticia a los efectos de lograr alimentos seguros disminuyendo el aditivo de conservantes quimicos."

En la actualidad hay una tendencia al consumo de alimentos sin conservantes químicos y las bacterias del ácido láctico con sus bacteriocinas permiten una significativa reducción en el nivel de aditivos químicos obteniéndose alimentos más sanos. Además representan una herramienta adicional para prevenir enfermedades de transmisión alimentaria. Se estudiaron bacterias lácticas aisladas de leche, lactosuero y quesos artesanales de la provincia de Córdoba y se seleccionaron 3 bacterias con propiedades antagónicas, dos cepas de Enterococcus durans S2 y S6 y otra de Enterococcus hirae, S3. La acción inhibitoria se adjudicó a sustancias tipo bacteriocinas de naturaleza peptídica, termorresistentes, estables en un amplio rango de pH, mostrando mayor actividad a pH ácido. Estas bacteriocinas inhibieron el crecimiento de Listeria monocytogenes, Bacillus cereus Clostridium perfringens, y 2 cepas de Staphylococcus aureus, productoras de enterotoxina tipo A y B respectivamente, asociados a enfermedades trasmitidas por alimentos. Este estudio resulta muy útil para la industria alimenticia a los efectos de lograr alimentos seguros disminuyendo el aditivo de conservantes químicos.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
Editorial Acad Mica Espa Ola
Język:
Hiszpański
ISBN-13:
9783659040580
Rok wydania:
2012
Ilość stron:
64
Waga:
0.10 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.38
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Licenciada en Microbiología, Magister en Biotecnología y Dra. en Ciencias Biológicas. Docente de Microbiología e investigadora de la Universidad Nacional de Río Cuarto, Argentina.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia