• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Animal to Edible » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Animal to Edible

ISBN-13: 9780521466721 / Angielski / Miękka / 1994 / 160 str.

Noelie Vialles; Noilie Vialles; J. A. Underwood
Animal to Edible Noelie Vialles Noilie Vialles J. A. Underwood 9780521466721 Cambridge University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Animal to Edible

ISBN-13: 9780521466721 / Angielski / Miękka / 1994 / 160 str.

Noelie Vialles; Noilie Vialles; J. A. Underwood
cena 103,34 zł
(netto: 98,42 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 100,70 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Why do we find it necessary to slaughter living animals in order to enjoy their flesh? And why does this act offend our sensibilities, without necessarily making us into vegetarians? In her study of abattoirs in southwest France, Noelie Vialles brings to light a complex system of avoidances. Her analysis reveals that beyond the specific denial of the work of the abattoirs lies a whole system of symbolic representations of blood, human beings and animals, a symbolic code that determines the way in which we prepare domestic animals for the table.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Social Science > Antropologia
Wydawca:
Cambridge University Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780521466721
Rok wydania:
1994
Ilość stron:
160
Waga:
0.25 kg
Wymiary:
22.56 x 15.21 x 1.02
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

"...a truly fascinating piece of history and ethnography....This book is not for the faint of heart, but it is an excellent work on a subject which has much more to it than meets the eye." Richard Lobban, Anthrozoös

Preface; Introduction; 1. A place that is no-place; 2. Flaying the animal: the disjunctions involved; 3. Flaying the animal: the patient metamorphosis; 4. The shedding of blood; 5. Men and animals; Conclusion.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia