• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Amines biogènes dans les aliments » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Amines biogènes dans les aliments

ISBN-13: 9786203285031 / Francuski / Miękka / 84 str.

Dr.Mohamed Rabie
Amines biogènes dans les aliments Rabie, Dr.Mohamed 9786203285031 Editions Notre Savoir - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Amines biogènes dans les aliments

ISBN-13: 9786203285031 / Francuski / Miękka / 84 str.

Dr.Mohamed Rabie
cena 218,66
(netto: 208,25 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 218,66
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Dans les aliments fermentés, la présence de BA est due à l'activité décarboxylase des bactéries lactiques (LAB) utilisées comme culture starter, et à l'action de certaines bactéries d'altération. Dans les aliments non fermentés, la présence de BA n'est qu'une indication d'une activité microbienne indésirable. Par conséquent, le niveau d'amine pourrait être utilisé comme indicateur d'altération microbienne. Les quantités d'histamine, de putrescine et de cadavérine augmentent généralement lors de la détérioration du poisson et de la viande. La détection précoce des bactéries productrices de BA est essentielle dans l'industrie alimentaire, afin d'éviter le risque de formation d'amine et, par la suite, une cause de maladie d'origine alimentaire. Plusieurs méthodes existent pour isoler, identifier et déterminer les amines biogènes dans les aliments fermentés.

Wydawca:
Editions Notre Savoir
Język:
Francuski
ISBN-13:
9786203285031
Ilość stron:
84
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka

Rabie, Dr.Mohamed Dr Mohamed Abed Hamid Rabie. Maître de conférences au Département des sciences alimentaires. Université de Zagazig, Égypte

Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia