• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Advances in Nutrition and Cancer » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Advances in Nutrition and Cancer

ISBN-13: 9781461362784 / Angielski / Miękka / 2012 / 169 str.

Vincenzo Zappia; Marco Salvatore; Fulvio Della Ragione
Advances in Nutrition and Cancer Vincenzo Zappia Marco Salvatore Fulvio Dell 9781461362784 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Advances in Nutrition and Cancer

ISBN-13: 9781461362784 / Angielski / Miękka / 2012 / 169 str.

Vincenzo Zappia; Marco Salvatore; Fulvio Della Ragione
cena 201,72
(netto: 192,11 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This volume contains the scientific contributions presented at the International Symposium held in Naples, Italy, in November 1992 at the National Tumor Institute "Fondazione Pascale." The Meeting gathered together experts from different disciplines, all involved in the vital and timely subject of Nutrition and Cancer. About 15 years ago a consensus among cancer epidemiologists began to emerge suggesting that diet might be responsible for 30-60% of the cancers in the developed world. The best estimate, reported in a now classical paper by Richard Doll and Richard Peto (1981), was that by dietary modification, it would be possible to reduce fatal cancers by about 35%. Within about six years there was widespread agreement that the principal changes required were a reduction in consumption of fat, along with an increase in the consumption of fruit, green and yellow vegetables, dietary fiber, and some micronutrients. Attention was also paid to the methods of cooking and preservation of foodstuffs. On the other hand very few, if any, effects were attributed to food additives and to pollution of food by trace pesticides, to which the general public often gives unfounded importance.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Science > Biochemia
Science > Botanika
Medical > Oncology - General
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Advances in Experimental Medicine and Biology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461362784
Rok wydania:
2012
Wydanie:
Softcover Repri
Numer serii:
000253056
Ilość stron:
169
Waga:
0.45 kg
Wymiary:
24.4 x 15.6
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Molecular Bases of Malignant Transformation: Growth Factors and Malignant Transformation; S.A. Aaronson, et al. Tumor Suppressor Genes which Encode Transcriptional Repressors; F.J. Rauscher, III Enzyme Deficiency and Tumor Suppressor Genes; F. Della Ragione, et al. HOX Gene Expression in Human Cancers; P. Barba, et al. Epidemiological Studies: Risk Factors and Diet: Nutrition and Cancer; F. Fidanza Diet and Precancerous Lesions; M.J. Hill Dietary Prevention of Chronic Diseases; S. Panico, et al. Dietary Fibers and Cancer; A. Giacosa, et al. Dietary Fiber in the Prevention of Cardiovascular Disease; G. Riccardi, A.V. Ciardullo Clinical Research and Perspectives: Diet and Large Bowel Cancer J. Faivre, et al. On the Nutritional Etiology of Breast Cancer; F. de Waard Diet and Gastric Cancer; P.I. Reed Diet, Coeliac Disease and Gatrointestinal Neoplasm; G. Mazzacca 4 additional articles. Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia