• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Advances in Meat Processing Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Advances in Meat Processing Technology

ISBN-13: 9781498700481 / Angielski / Twarda / 2017 / 586 str.

Alaa El Bekhit
Advances in Meat Processing Technology Alaa El Bekhit 9781498700481 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Advances in Meat Processing Technology

ISBN-13: 9781498700481 / Angielski / Twarda / 2017 / 586 str.

Alaa El Bekhit
cena 1168,27
(netto: 1112,64 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1158,60
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This book covers fundamental, recent developments in meat processing, emphasizing the mechanism of action of these technologies and their impact on the final product characteristics and consumer acceptability. It presents up-to-date information on new technologies used for improving the safety and quality of meat and meat products. Technologies covered include carcass decontamination techniques, carcass grading systems, novel techniques to evaluate meat quality, advances in processing, sensory assessment of meat products, and new developments in meat packaging, among others.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781498700481
Rok wydania:
2017
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
586
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Alaa El-Din A. Bekhit (Aladin) earned his PhD in biochemistry from Lincoln University, New Zealand, in 2004. His PhD research investigated the role of metmyoglobin-reducing activity in the maintenance of fresh meat color. He earned his MSc in food process engineering from the University of Reading, United Kingdom, in 1994.Dr. Bekhit is a senior lecturer at the Food Science Department, University of Otago, New Zealand. He also holds an honorary distinguished professor post in the Food Science and Pharmacy College, Xinjiang Agricultural University; distinguished professor and distinguished supervi-sor at the Chinese Academy of Agricultural Sciences; honorary associate professor in the College of Food and Agricultural Sciences, King Saud University, Kingdom of Saudi; and adjunct senior lecturer in the Faculty of Agriculture and Life Sciences, Lincoln University, New Zealand.He has been active in studying meat quality and muscle foods for 27 years. He pub-lished more than 110 research articles, 16 review articles, and 25 book chapters. Dr. Bekhit led several major research projects funded by the meat industry in Australia and New Zealand that aimed at understanding biochemical pathways involved in meat tenderization and color stability. More recently, Dr. Bekhit and his team established novel information on the use of exogenous proteases and pulsed electric field in meat tenderization through generous funding from Meat and Livestock Australia and Australian Meat Processor Corporation.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia