• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Advances in Heat Transfer Unit Operations: Baking and Freezing in Bread Making » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Advances in Heat Transfer Unit Operations: Baking and Freezing in Bread Making

ISBN-13: 9781466504677 / Angielski / Twarda / 2016 / 414 str.

Georgina Calderon-Dominguez; Gustavo F. Gutierrez-Lopez; Keshavan Niranjan
Advances in Heat Transfer Unit Operations: Baking and Freezing in Bread Making Georgina Calderon-Dominguez Gustavo F. Gutierrez-Lopez Keshavan Niranjan 9781466504677 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Advances in Heat Transfer Unit Operations: Baking and Freezing in Bread Making

ISBN-13: 9781466504677 / Angielski / Twarda / 2016 / 414 str.

Georgina Calderon-Dominguez; Gustavo F. Gutierrez-Lopez; Keshavan Niranjan
cena 1268,22
(netto: 1207,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1208,97
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Advances in Heat Transfer Unit Operations: Baking and Freezing in Bread Making explains the latest understanding of heat transfer phenomena involved in the baking and freezing of bread and describes the most recent advanced techniques used to produce higher quality bread with a longer shelf life. Heat transfer phenomena occur during key bread-making stages (cold storage, resting, and fermentation) in which temperature and amount of heat transfer must be carefully controlled. This book combines the engineering and technological aspects of heat transfer operations and discusses how these operations interact with the bread making process; the book also discusses how baking and freezing influence the product quality. Divided into fourteen chapters, the book covers the basics of heat and mass transfer, fluid dynamics, and surface phenomena in bread-making industrial operations, mathematical modelling in porous systems, the estimation of thermo-physical properties related to bread making, design of equipment, and industrial applications.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781466504677
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
414
Waga:
0.97 kg
Wymiary:
23.62 x 15.75 x 2.79
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Heat Transfer Operations in Bread Making: Introduction
Ma. De la Paz Salgado-Cruz and Georgina Calderon-Dominguez

Steady-State Heat Transfer
Julio C. Fuentes-Gutierrez, Hugo E. Romero-Campos, Melissa E. Morales-Tovar, Georgina Calderon-Dominguez, Gustavo F. Gutierrez-Lopez, and Keshavan Niranjan

Nonsteady-State Heat Transfer

Jose Caro-Corrales and Kevin Cronin

Principles of Mass Transfer by Molecular Diffusion

Stefany Cardenas-Perez, Elier Ekberg Neri-Torres, Jorge Chanona-Perez, Georgina Calderon-Dominguez, and Juan Vicente Mendez-Mendez

Thermophysical and Transport Properties of Bread Products during Baking and Freezing
Maria Elena Vargas-Ugalde, Evangelina Garcia-Armenta, Liliana Alamilla-Beltran, Gustavo F. Gutierrez-Lopez, and Maribel Cornejo-Mazon

Heat and Mass Transfer during Baking

Emmanuel Purlis

Effect of Baking in Product Quality and Baking Ovens

Josue Penaloza-Espinosa, Georgina Calderon-Dominguez, Jorge Chanona-Perez, and Reynold R. Farrera-Rebollo

Baking Oven Design

Josue Penaloza-Espinosa, Minerva Fonseca-Ayala. Georgina Calderon-Dominguez, Jorge Chanona-Perez, and Reynold R. Farrera-Rebollo

Heat and Mass Transfer during Bread Freezing
Nasser Hamdami, Jean-Yves Monteau, Alain Le Bail, and Vanessa Jury

Freezing Time Calculations

Evangelina Garcia-Armenta, Maria Ximena Quintanilla Carvajal, and Liliana Alamilla-Beltran

Effect of Freezing Conditions on Bread Quality

Carmen C. Tadini, Pedro de Alcantara Pessoa Filho, Smail Meziani, Messaouda Kaci, Alberto Edel Leon, and Pablo Daniel Ribotta

Cryoprotective Effect of Ingredients on Bread Quality

Cristina M. Rosell and Rossana Altamirano-Fortoul

Changes in Dough and Bread Structure as a Result of the Freezing Process
Mayra Diaz-Ramirez, Georgina Calderon-Dominguez, Alan J. Hernandez-Alvarez, Jorge Chanona-Perez, Reynold R. Farrera-Rebollo, and Ma. De la Paz Salgado-Cruz

Modeling and Simulation of the Freezing Process

Liana Drummond and Da-Wen Sun

Calderon-Dominguez, Georgina; Gutierrez-Lopez, Gustavo F.; Niranjan, Keshavan



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia