• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Advances in Food Dehydration » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Advances in Food Dehydration

ISBN-13: 9780367386368 / Angielski / Miękka / 2019 / 467 str.

Cristina Ratti
Advances in Food Dehydration Cristina Ratti 9780367386368 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Advances in Food Dehydration

ISBN-13: 9780367386368 / Angielski / Miękka / 2019 / 467 str.

Cristina Ratti
cena 311,49
(netto: 296,66 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 302,19
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Dehydration is a traditional food preservation method that has advanced significantly in past decades as a result of new dehydration methods, sophisticated analytical techniques, and improved mathematical modeling. Advances in Food Dehydration provides a practical understanding of dehydration and the latest developments in the food industry. This book explains the structural and physic-chemical changes that food undergoes during dehydration and discusses ways to optimize natural resources. Non-convectional heating sources such as microwaves, infrared, and radio frequency are described. The text also examines the impact of drying on nutraceutical compounds, the bases of rehydration of dry food particles and the stresses on microorganisms during drying and their stability during storage.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367386368
Rok wydania:
2019
Dostępne języki:
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
467
Waga:
0.59 kg
Wymiary:
23.11 x 15.49 x 3.3
Oprawa:
Miękka

Dehydration of Foods: General Concepts. Glass Transition Based Approach in Drying of Foods. Application of Image Analysis in Food Drying. Dehydration and Microstructure. Convective Drying of Foods. Advances in Spouted Bed Drying of Foods. Osmotic Dehydration Technology in Food Processing – Application and Development. Foods Freeze-Drying: Fundamentals and Tendencies. Rehydration and Reconstitution of Foods. Dehydration Processes For Nutraceuticals And Functional Foods. Drying of Microorganisms for Food Applications. Dryer Modelling. Non-Conventional Heating Sources During Drying. Energy Aspects in Food Dehydration. Novel Food Dryers and Future Perspectives.

Cristina Ratti



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia