• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

A Treatise on the Art of Boiling Sugar » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

A Treatise on the Art of Boiling Sugar

ISBN-13: 9781443783460 / Angielski / Miękka / 2008 / 162 str.

Henry Weatherley
A Treatise on the Art of Boiling Sugar Weatherley, Henry 9781443783460 Iyer Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

A Treatise on the Art of Boiling Sugar

ISBN-13: 9781443783460 / Angielski / Miękka / 2008 / 162 str.

Henry Weatherley
cena 81,73 zł
(netto: 77,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 81,29 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Many of the earliest books, particularly those dating back to the 1900s and before, are now extremely scarce and increasingly expensive. We are republishing these classic works in affordable, high quality, modern editions, using the original text and artwork.

This antique book contains a detailed treatise on the art of boiling sugar, crystallising, lozenge-making, comfits, gum goods, and other processes for confectionery. In an easy and familiar manner, the various methods of manufacturing are explained. A complete and accessible text, this book will be of much value to those with an interest in old-fashioned sweet-making or to those who collect antique literature of this ilk. The chapters of this book include: On the Qualities of Sugar, On Clarifying Sugar, On Colors and Adulteration, On the Workshops and Boiling-Rooms, Average Degrees of Heat of Drying-Stoves, On Hand and Machine Goods, On the Degrees of Boiling Sugars, On Cutting the Grain, Lemon Acid Drops, and much more. This text was originally published in 1865, and is proudly republished here with a new introduction on the subject.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Courses & Dishes - Confectionery
Wydawca:
Iyer Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781443783460
Rok wydania:
2008
Ilość stron:
162
Waga:
0.21 kg
Wymiary:
21.59 x 13.97 x 0.94
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia