• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

A Treasury of Great Recipes, 50th Anniversary Edition: Famous Specialties of the World's Foremost Restaurants Adapted for the American Kitchen » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

A Treasury of Great Recipes, 50th Anniversary Edition: Famous Specialties of the World's Foremost Restaurants Adapted for the American Kitchen

ISBN-13: 9781606600726 / Angielski / Twarda / 2015 / 512 str.

Vincent Price; Mary Price; Wolfgang Puck
A Treasury of Great Recipes, 50th Anniversary Edition: Famous Specialties of the World's Foremost Restaurants Adapted for the American Kitchen Vincent Price Mary Price Wolfgang Puck 9781606600726 Calla Editions - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

A Treasury of Great Recipes, 50th Anniversary Edition: Famous Specialties of the World's Foremost Restaurants Adapted for the American Kitchen

ISBN-13: 9781606600726 / Angielski / Twarda / 2015 / 512 str.

Vincent Price; Mary Price; Wolfgang Puck
cena 288,23 zł
(netto: 274,50 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 245,07 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

"A collectible classic. With his cookbook in print again, Vincent Price lives on." NPR
"The rare cookbook that is still relevant." Zanne Early Stewart, former editor, Gourmet
"I think the recipes in this cookbook are classic and still resonate with Americans today." Chef Thomas Keller, Per Se and Bouchon restaurants
"The Proust in all of us will relish the profiles of ghosts like Le Pavillon and the Forum of the Twelve Caesars in New York, the original La Pyramide in France and Bali in Amsterdam." The New York Times
"Good cooking is where you find it," according to the authors of this unique collection, whose international smorgasbord ranges from the haute cuisine of Europe's finest restaurants to the juicy hot dogs at Dodger Stadium. In perhaps the first celebrity cookbook, famed actor Vincent Price and his wife, Mary, present mouthwatering recipes from around the world in simplified, unpretentious forms that anyone can make and enjoy. Selected from London's The Ivy, Madrid's Palace Hotel, New York's Sardi's, and other legendary establishments, the recipes are accompanied by witty commentaries, while color photos and atmospheric drawings by Fritz Kredel make this one of the most beautiful books of its kind. Includes a Retrospective Preface by the couple's daughter, Victoria Price, and a newForeword by Wolfgang Puck.
"A perfectly preserved snapshot of food culture in 1965. Price used his considerable resources to collect extraordinary dining experiences across the U.S., Mexico, and Europe, and then documented and opined like a madman." Saveur
"The real joy of A Treasury of Great Recipes is the way it transports you to another world." The New York Journal Review of Books
"

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Methods - Gourmet
Cooking > Courses & Dishes - Appetizers
Cooking > Courses & Dishes - Desserts
Wydawca:
Calla Editions
Seria wydawnicza:
Calla Editions
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781606600726
Rok wydania:
2015
Numer serii:
000443151
Ilość stron:
512
Waga:
2.68 kg
Wymiary:
28.19 x 21.34 x 5.59
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane
Price, Vincent Vincent Price's film career included such classics... więcej >
Price, Mary Mary Price is a high school student from Frederick... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia