• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Gamma irradiation of Allium sativum to prevent post harvest spoilage » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Gamma irradiation of Allium sativum to prevent post harvest spoilage

ISBN-13: 9783659748844 / Angielski / Miękka / 2015 / 88 str.

Naz Shagufta;Abdullah Roheena;Abdul Sattar Aqsa
Gamma irradiation of Allium sativum to prevent post harvest spoilage Naz Shagufta                             Abdullah Roheena                         Abdul Sattar Aqsa 9783659748844 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Gamma irradiation of Allium sativum to prevent post harvest spoilage

ISBN-13: 9783659748844 / Angielski / Miękka / 2015 / 88 str.

Naz Shagufta;Abdullah Roheena;Abdul Sattar Aqsa
cena 178,89 zł
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Garlic (Alliums sativum) is the second most widely grown bulb after onion. Garlic is a well-known spice used in many Asian, African and European countries. Its significant chemical composition makes it medically important as garlic exhibited antimicrobial, antioxidant, anticarcenogenic, antidiabetic activities. Microbial spoilage of garlic proved the chief cause of postharvest losses every year. In the present study, Allium sativum was subjected to gamma irradiation to lessen the surface microbial load, hence prolonging the storage life.The garlic samples were irradiated at different doses of 0.25, 0.50 and 0.75kGy. Analysis of Organoleptic qualities and native microbial flora was carried out for both irradiated and non-irradiated garlic. The results revealed that gamma irradiation significantly reduced the microflora without causing harm to the organoleptic qualities of garlic at 0.5kGy and enhanced shelf life for 1 month as compare to non-irradiated garlic.

Garlic (Alliums sativum) is the second most widely grown bulb after onion. Garlic is a well-known spice used in many Asian, African and European countries. Its significant chemical composition makes it medically important as garlic exhibited antimicrobial, antioxidant, anticarcenogenic, antidiabetic activities. Microbial spoilage of garlic proved the chief cause of postharvest losses every year. In the present study, Allium sativum was subjected to gamma irradiation to lessen the surface microbial load, hence prolonging the storage life.The garlic samples were irradiated at different doses of 0.25, 0.50 and 0.75kGy. Analysis of Organoleptic qualities and native microbial flora was carried out for both irradiated and non-irradiated garlic. The results revealed that gamma irradiation significantly reduced the microflora without causing harm to the organoleptic qualities of garlic at 0.5kGy and enhanced shelf life for 1 month as compare to non-irradiated garlic.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659748844
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
88
Waga:
0.14 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.53
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Ms. Aqsa Abdul Sattar was graduated in Biotechnology from Lahore College For Women University(LCWU) , Pakistan. She researched on native microbial flora of Allium sativum and optimized a Gamma irradiation dose to prevent post harvest spoilage that will help to improve export market value.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia