• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Future of Food: GMOs, Bogus Science, Agroterrorism and Regulatory Reform » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Future of Food: GMOs, Bogus Science, Agroterrorism and Regulatory Reform

ISBN-13: 9781492174264 / Angielski / Miękka / 2013 / 334 str.

Paul F. Davis
The Future of Food: GMOs, Bogus Science, Agroterrorism and Regulatory Reform Davis, Paul F. 9781492174264 Createspace - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Future of Food: GMOs, Bogus Science, Agroterrorism and Regulatory Reform

ISBN-13: 9781492174264 / Angielski / Miękka / 2013 / 334 str.

Paul F. Davis
cena 80,10
(netto: 76,29 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 79,88
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Global Reformation, Independent Science, Labeling and GMO Regulation FDA scientists report internal corruption and a broken food regulatory agency. Regulatory gaps in U.S. food statutes written long before the creation of genetic engineering or its products attest to the need to revamp and update the federal system. EPA, FDA and USDA need new guidance on product standards and safety determinations. As the food supply becomes increasingly globalized and interconnected, rules for monitoring GMOs must be updated, ambiguities resolved, and labeling enhanced. GE crops must be analyzed individually based on the geographic location and farming conditions, not only the introduced trait as currently occurs. The global burden of non-communicable diseases (NCDs) accounts for 36 of the 57 million deaths globally (63%) causing cardiovascular diseases, cancers, chronic respiratory diseases and diabetes. Nearly 1 in 4 Americans are projected to die from cancer with 1 in 3 developing some form of cancer over their lifetime. Two-thirds of adults living in the United States are overweight or obese. If the nations of the world do not establish their own food policies, systems and plans to protect public health; their societies will be adversely impacted by global food entering their borders from America. Hazard identification, transparent and traceable labeling, and sustainable agricultural practices are needed to protect the ecosystem, biodiversity, public health, and homeland security from bioterrorism. The manufacture of more toxic GMOs and GE fish adulterating food, disrupting the ecosystem, causing super weeds, and thwarting human health require independent scientific review, more strict regulation and labeling to forewarn consumers. Food insecurity is occurring on a global scale due to use of pesticides, herbicides, excitotoxins, food additives, preservatives, hormones, steroids, antibiotics, genetic manipulation, solvents, and chemicals in "food" processing. By comparing the food regulatory systems of the world and examining different approaches, insight can be gained to reform and improve food safety and protect public health.


Zawartość książki może nie spełniać oczekiwań – reklamacje nie obejmują treści, która mogła nie być redakcyjnie ani merytorycznie opracowana.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Wydawca:
Createspace
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781492174264
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
334
Waga:
0.49 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.91
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Davis, Paul F. Paul F. Davis is a worldwide minister, motivationa... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia