• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Engineering Properties of Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Engineering Properties of Foods

ISBN-13: 9781466556423 / Angielski / Twarda / 2014 / 812 str.

M. A. Rao; Syed S. H. Rizvi; Ashim K. Datta
Engineering Properties of Foods M. A. Rao Syed S. H. Rizvi Ashim K. Datta 9781466556423 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Engineering Properties of Foods

ISBN-13: 9781466556423 / Angielski / Twarda / 2014 / 812 str.

M. A. Rao; Syed S. H. Rizvi; Ashim K. Datta
cena 1216,95 zł
(netto: 1159,00 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1158,60 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

It has been nearly a decade since the third edition of Engineering Properties of Foods was published, and food structure/microstructure remains a subject of research interest. In fact, significant developments have taken place in the area of high pressure processing (HPP), which has been approved for pasteurization of food by the Food and Drug Administration. Kinetic data related to HPP have proven important for validation of pressure-assisted pasteurization. Due to these developments, three new chapters have been added to the Fourth Edition:

  • Food Microstructure Analysis
  • Glass Transition in Foods
  • Kinetics and Process Design for High-Pressure Processing

The text focuses on elucidating the engineering aspects of food properties and their variations, supplemented by representative data. Chapters have been updated and revised to include recent developments. The book presents data on physical, chemical, and biological properties, illustrating their relevance and practical importance. The topics range from surface properties, rheological properties, and thermal properties to thermodynamic, dielectric, and gas exchange properties. The chapters follow a consistent format for ease of use. Each chapter contains an introduction, food property definition, measurement procedure, modeling, representative data compilation, and applications.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781466556423
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
812
Waga:
1.53 kg
Wymiary:
25.65 x 18.03 x 4.32
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Mass–Volume–Area-Related Properties of Foods. Surface Properties. Food Microstructure Analysis. Glass Transition in Foods. Rheological Properties of Fluid Foods. Rheological Properties of Solid Foods. Thermal Properties of Unfrozen Foods. Thermal Properties of Frozen Foods. Properties Relevant to Infrared Heating of Food. Mass Transfer Properties of Foods. Thermodynamic Properties of Foods in Dehydration. Physicochemical and Engineering Properties of Food in Membrane Separation Processes. Electrical Conductivity of Foods. Dielectric Properties of Foods. Ultrasound Properties of Foods. Kinetic Data for Biochemical and Microbiological Processes during Thermal Processing. Kinetics and Process Design for High-Pressure Processing. Gas Exchange Properties of Fruits and Vegetables. Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia